30 Eylül 2008 Salı
SEKER HAMURU YE # 38
Bizim Pastane, Dilek'ce ve Portakal Ağacı'nın birlikte başlatmış olduğu YE # Yemek Etkinliği kaldığı yerden devam ediyor. Bana bu ayki etkinlik yapma fırsatını verdikleri için kendilerine çok teşekkür ederim.
Ekim ayının etkinlik konusu "Şeker Hamuru YE" :)
Sizlerin de paylaşacağı;
* Şeker hamuru tarifi
* Şeker hamuru ile süslü kurabiye, pasta, cupcake
* Şeker hamurlu figürler, çiçekler
* ve aklınıza gelebilecek çeşitli şeker çalışmaları ve tecrübeleri varsa
bugün itibariyle 31 Ekim'e kadar "Şeker Hamuru YE" tarifinizin linkini, adınızı ve yaşadığınız şehri yazarak sekerhamuruye@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.
Tüm tarifleri geliş sırasına göre ay sonunda sayfamda topluca yayınlamaya çalışacağım. İnternet sitesi olmayan arkadaşlar da yine tariflerini birer fotoğrafıyla birlikte aynı email adresine gönderirlerse çok sevinirim.
Dilerim herkes için faydalı, eğlenceli, hoş bir etkinlik yaşarız. Şimdiden destek veren herkese sonsuz teşekkürler.
Sevgiler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
zil takıp oynamak istiyorum!!!!! :)
YanıtlaSilRamazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum..
YanıtlaSilSevgilerimle..
Süper olmuş etkinlik logosu,harikasın...
Sevgili Ayse,
YanıtlaSilOncelikle bayramini kutluyorum..
Ben bu seker hamuru figurlerine bayildim :-)
Etkinligine katilmaya calisacagim.. :-)
Cok guzel bir sonuc cikacak eminim ve sabirsizlaniyorum :-)
Sevgiler
Efsun
benim kaitlamayagim bir konu olmus ama meraklilari cok sevinecek suphesiz.
YanıtlaSilMutlu bayramlar yaman kiz :)
buna katilmamak olmaz ama dimi :)
YanıtlaSilhayorli bayramlar dilemek icin gelmistim bu supriz oldu super bir haber..
Yaman ayşecim etkinliğe katılmam biraz zor ama katılan arkadaşlara başarılar diliyorum hayırlı bayramlar..
YanıtlaSilAman aman da aman Yaman Aysem...tam kendine yakisir bir etkinlik konusu bu...sen varen bizler ne derece yaratici olabiliriz bilmiyorum ama öncelikle söylemeliyim ki Logoya bayildim...elimden geldigince bende varim insallah.Sevgiler ve basarilar...
YanıtlaSilZehra
Seni gidi seni ;) Tam senlik tabi ki..Bravo diyorum, bunu düşünememiştim :)
YanıtlaSilGözlerimiz bayram edecek desene, süper fikir canım benim, tebrikler..
Bayramını bir de burdan kutlar, öperim
Sevgiler kocaman
süper pastalar arkadaşım ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsüper bir etkinlik konusu olmuş..
mutlu bayramlar
Şeker hamurunu hiç denemedim, belkide bu etkinliğe katılma bahanesiyle bir girişimde bulunurum. Çok güzel bir etkinlik olmuş, çıkıcak şahaserleri sabırsızlıla bekliyorum.
YanıtlaSilİyi bayramlar :)
Bayramin kutlu olsun canim, tüm sevdiklerinle beraber gecirebilecegin güzel nice bayramlar diliyorum.
YanıtlaSilSevdiklerinizle geçireceginiz güzel bir bayram dilerim...Hayirli Bayramlar...
YanıtlaSilcanım cok guzel bır etkınlık olacak. severek katılacagım sevgılerımle...
YanıtlaSilBayramini en icten dileklerimle kutlar,daha nice bayramlar dilerim.
YanıtlaSilSevgiler.
Konu muhteşem!Zaten senden de şeker hamursuz bie fikir çıkmazdı sanırım :))
YanıtlaSilAllahtan evlilik yıldönümümüz için bir pasta yapacağım :)
Büyük bir zevkle etkinliğe hediye ederim pastamı :)
Öpüldün canım...
Ayşecim öncelikle bayramın kutlu olsun...
YanıtlaSilEtkinlik kousu ve logosu süper olmuş, işallah hayırlı ollur. Sevgiler...
Blogumu actigimdan beri(yaklasik iki yil)bir cok etkinlige düzenli olarak ve büyük bir heyecanla katildim.Ilk defa bir etkinlige katilamama üzüntüsü icindeyim.Cünkü seker hamuru ile bir calismam olmadi.aslinda ufukta kurs alma gibi bir niyetim var ama...... etkinligi ic cekerek sessizce izleyecegim.Ve katilan herkese basarilar dilerim..........
YanıtlaSilLogo çok şirin :-))
YanıtlaSilSüper bir etkinlik yaaa.İnşallah etkinliğe katılanlar şeker hamurunun ıncığını anlatırlarda bende onunla ilgili herşeyi öğrenirim.(özellikle püf noktalarını)Şimdiden dört gözle bekliyorum.
YanıtlaSilÖncelikle ben de bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum, nice sağlıklı mutlu bayramlara...
YanıtlaSilEtkinliğe katılabilen katılamayan herkese ilgilerinden dolayı çok teşekkürler..
Dilerim hepimizin kendini bir parça geliştirebileceği, hiç şeker hamuru denememiş arkadaşların etkinlik bahanesiyle girişimde bulunabileceği(*teşekkürler Desstina:) ve daha sonra şeker hamursuz bir dünya düşünemiyeceği rengarenk taptatlı gözlere şenlik bir etkinlik olur :)
Şimdiden herkese kolaylıklar diliyor ve sevgilerimi gönderiyorum..
Mutlu Bayramlar Ayse'cigim...Etkinlik konusu super..Artik butun ustalari gorecegiz burada. Bence bir de juri olusturup, en iyi pastayi secseydik:)) Sevgiler..
YanıtlaSilHarika bir fikir, umarım orjinal birşeyler yapıp gönderebilirim düşünmeye başladım bile. Ne güzellikler göreceğiz kimbilir,şimdiden sabırsızlanıyorum.
YanıtlaSilKolay gelsin
Sevgiler Uğur
Uzun zamandır yorum yazmasam da hala blogunuzun takipçileridenim:) Yalnız şöyla acı bi durum var ki gelecek ayki etkinliğin evsahibi benim:) Ve ben de hep şeker hamurunu düşünmüştüm:( ama bu haksızlık öyle diil mi:( şimdi yeni bir konu arayacağım bakalım inşallah güzel bişeyler bulurum:)kolay gelsin sevgiler..
YanıtlaSilAyşe'cim etkinlikte kolaylıklar dilerim eminim müthiş tarifler gelecek,öptüm...
YanıtlaSilSevgili Ayşe, Şeker Hamuru YE#38'in yine çok "şeker" bir etkinlik olacağı kesin. Şimdiden katılacak tüm arkadaşların eline sağlık diyorum. Sevgiyle:)
YanıtlaSilSayfayı inceledim, güzellikler var tabii.. Emek güzel şey... Bana da beklerim, biraz gülersin, biraz da enfess bi o kadar inanılmaaz tarif ve bilgilerimden feyz alırsın :).. Valla ben ordayım:)
YanıtlaSilayşeciğm çok keyifli bir çalışma olacak elbette.
YanıtlaSilbende zevkle takip edeceğm,
acaba cesaret edip katılabilirmiyim düşüneceğim bunu :)
kolaylıklar diliyorum.
svglrr NuNu
Ayşe'ciğim,
YanıtlaSilBu etkinlik, tam benlik.
Etkinlik logosunu ilk günden ekledim sayfama...
Sana kolaylıklar diliyorum.
Sevgiler.
Şeker hamuruyla yapılan şeyleri çok seviyorum. Çokta güzel bir etkinlik. Sevgilerimle..........
YanıtlaSilsıcacık sevgilerimi ve mutlu bir hafta dileklerimi bırakıyorum sayfanıza..
YanıtlaSilmutlu kalın..
aysecimm kolaylıklar dilerim canım
YanıtlaSilşeker hamuruyla aram pek iyi değil ama görüntülerinede bayılıyorum
bende etkinlikten haberim olmadan önce düşünüyordum şekerle bişiler yapsam diye
hadi bakalım inşlh güzel birşeyler ortaya çıkarda bende gönderirim sana sevgiler canım
canım geçmiş bayramın mübarek olsun.etkinliği sabırsızlıkla bekliyorum.umarım bende katılabilirim.sevgiler.naşide
YanıtlaSilAysecim
YanıtlaSilCok guzel bir konu secmissin. Ben henuz seker hamuru konusunda deneyimli degilim. Heyecanla gelen tarifleri bekleyecegim.
Sevgiler
İlginiz, desteğiniz ve güzel sözleriniz için herkese tek tek teşekkür ederim.
YanıtlaSilEtkinliğimize usta acemi, deneyimli deneyimsiz herkes katılabilir. Hatta şimdiye kadar eline ilk defa şeker hamuru alacak arkadaşlarında çalışmalarını bekliyoruz.
Dilerim gerek tariflerle gerekse çeşitli model çalışmaları ile rengarenk güzel şeker gibi bir etkinlik yaşarız.:)
Şimdiden tarif gönderen gönderemeyen herkese teşekkürler.
Sevgilerimle
pastalar bir harika...çok yeteneklisiniz gerçekten...banada ziyarete beklerim..adres defterinize kaydederseniz sevinirim...www.birseninmutfagi.blogspot.com
YanıtlaSiletkinliğin hayırlı olsun arkadaşım..benim gibi bu işi bilmeyenler için çok iyi olacak eminim.kursa gitmiş kadar olacağım..katılacakl herkese kolay gelsin..sevgilerimle
YanıtlaSilAyse Hanim merhaba,
YanıtlaSilSayfanizi uzun zamandir ilgiyle takip ediyorum. Bu ayki etkinliginizi gorunce cok sevindim, cunku ben de ilk seker hamurumu sizin marshmallow tarifinizle 2 gun once yaptim. Suanda evde streclenmis paketlenmis olarak beni bekliyor. Bu haftasonu ilk seker hamurlu pastami yapacagim sizin sayenizde. Fakat oncelikle birkac srum olacak: oncelikle pastamizi kaplamadan pastanin en ust katina da kremamizdan suruyor muyuz? ve sonra pastayi nasil bir servis tabagi ustunde kaplamam ilk sefer icin benim acimdan daha kolay olur? yani ayakli bir pasta servisiyle mi yoksa duz bir servisle mi?
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.Sevgiler..
Ece
Birsen, Nurdan çok teşekkürler.
YanıtlaSilEce hanım merhaba, ilginiz için teşekkürler, ilk defa şeker hamurlu pasta yapacak olmanıza çok sevindim, dilerim gönlünüzce bir pasta olur.Size tavsiyem ince bir kat olmak şartıyla pastanın üzerine krema sürün fakat bu krema mümkünse ganaj ya da yağlı krema olsun, diğer krema çeşitleri marshmallowlu seker hamurunuzu eritebilir özellikle şu sıcak havalarda..
Ayaklı bir pasta servisi pastanızı çok güzel gösterir ama onun üzerinde çalışmanız zordur, onun için öncelikle düz bir yerde pastanızı bir karton ya da başka ince bir alttın üzerine oturtarak çalışın, bu altlık kekinizin ölçüleri ile aynı olsun. Pastayı kapladıktan sonra onu bir büyük spatula yardımıyla ayaklı servis tabağına alıp sonra kenarlarını süsleyebilirsiniz, servis tabağının ortasına azcık krema sürmeyi unutmayınkı herhangi bir harekette karton kaymasın.
İlk defa seker hamurlu pasta yapacagınız için sakın cimrilik edip zar gibi bir hamur açmayın, en az yarım cm kalınlıgında olsun hamurunuz, böylece pastanız çok güzel kaplanır, yüzeyi pürüzsüz görünür.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Size kolaylıklar dilerim..
Herkese sevgilerimle
Sevgili Ayşe,
YanıtlaSilEtkinlikte kolaylıklar diliyorum,çok zevkli ve renkli olacağına eminim takipteyim:)
Sevgiyle.
Aysecigim sana yakisir bir etkinlik konusu olmus.
YanıtlaSiletkinlik logosuda pek sirinharikasin canim.
katilmak isterimde o kadar ustalarin arasinda pek yerim olacagini zannetmiyorum:))
canim benim kacaman sevgilerimi birakiyor basarilar diliyorum.
Bende Zarpanditin karşısına geçip oynamak istiyorum :DD
YanıtlaSilcanım tarifimi gmail adresinize yolladım, haber vermek istedim....
YanıtlaSilayrıca sizin yaptıklarınızın yanında bizimki çok basit ama yeni yapacaklarada fikir olur, çok prof. çalışıyorsunuz tebrik ederim ...sevgiler
lezzet istasyonu
Ayşeciğim kasım ayı etkinliğinde ev sahibi henüz etkinliğin konusunu belirleyemedi mi?senden bilgi almak istedim..
YanıtlaSil