Bebek getiren leylek pastam sevgili Jaquie'nin düzenlediği hoşgeldin bebek partisi içindi. Jaquie beni daha önceden yaptığım butter creamlı (yağlı kremalı) pastalardan tanıyor. Kuzeni için leylek şeklinde bebek pastası isteyince ben de ortaya bu kocaman pastayı çıkardım. 35 cm'lik kare ve bir de dikdörtgen keki traşlayıp krema ile kaplamak tahminimden de uzun sürdü. Traşlama işlemi için elimde net bir örnek olmadığından oldukça zorlandım. Neyseki sonuç başarılı oldu. :)
Birbirinden bağımsız anlatacak çok şey geliyor aklıma ama fazla lafı da uzatmak istemiyorum ve sizi bu güzel pastamla başbaşa bırakıyorum.
"Ayse,
The cake was great. It looked beautiful and it tasted amazing. It was definitely worth every penny. Thank you so much for delivering the cake, it truly helped.
Thanks again,
Jaquie"
Yeni doğacak bebeğimiz çikolata renkli :) çikolata gibide tatlı, uzun ömürlü ve sağlıklı olması dileklerimle..
Sevgilerimle
şahaser bir consept olmuş ayşeciğim.
YanıtlaSilnazarlık fikri süpper.
ağzındaki çantaya bayıldım, harikasın canım.
Canım ellerine sağlık muhteşem,sevgiler...
YanıtlaSilYine çok güzel bir pasta olmuş :) ellerinize sağlık... Krema ile pasta kaplamak bana şeker hamurundan daha zor geliyor ama daha lezzetli olduğuda şüphesiz :) leyleğin vücududa mı krema? Gerçekten harika bir iş çıkarmışsınız?
YanıtlaSilMuhteşem olmuş.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilÇok tatlı olmuş gerçekten..Çikolata renkli bebekte..:)
YanıtlaSilAyşeciğimmm çoookkkk şirin çoookkk renkli şahane bir konsept olmul canım. Ellerine sağlık, üstelik de krema ile çalışmak şeker hamurundan daha da zor!!!
YanıtlaSilSevgiler
Evren
herzamanki gibi süper olmuş yiyenlere afiyet olsun seninde ellerine sağlık canım
YanıtlaSilayyy çok tatlı olmuş çikolata bebek pek şirinnnn :)
YanıtlaSilher detayı ayrı ayrı çok güzel olmuş ellerine sağlık....
YanıtlaSilmerhaba çok guzel olmuş elınıze sağlık
YanıtlaSilNunucum, demek ki pastam o kadar da başarılı olmamış :( O bahsettiğin nazarlık değil emzik :) Kahverengi yuvarlaklıkta bebek surati :) Sizde haklısınız uzaktan bakılınca nazarlığa benziyor.:)
YanıtlaSilDerya, teşekkürler
Nurten, çok teşekkürler. İkiside yerine göre zor ve çok tatlı :)
Evet leylek vücududa krema. Şeker hamurunu sadece yazilari yazarken ve ilave olarak leylek gözünde, bebek yapımında kullandim. Krema sıkma tekniği ile yazı yazamıyorum. :( Kurdelalar da hazır. Aslında onlarında yenilebilir olması lazım ama üsengeclik. :)
Mujde, teşekkürler.
GamzeateS, çok teşekkürler.:)
Bir dilim duş, çok teşekkürler, evet yerine göre buttercream ile çalışmakta zor. Beğendiğine çok sevindim.
Horasa, çok teşekkürler, beğendiğinize sevindim.
Anneperi,Seda,adsız teşekkürler :)
Herkese sevgilerimle
pes yani bu kadar güzel olur
YanıtlaSilharikasin aysem amerikada pastalarinla unlu olacaksin
YanıtlaSilfiliz ablam dedi dersin canim benim
super olmus
insallah o leylekler sanada yakinda bebek getirir icimden geldi yazdim cok opuyorum seni
Yaman Ayseeeem...SÜPERSIIIIN...ellerine saglik..keyifle fotografa bakitim baktim durdum...sevgiler
YanıtlaSilayşe ablacım tasarıma bayıldım cıvıl cıvıl olmuş. Bazen bende krema ile çalışmayı istiyorum (senin pastalarına baktığım zaman) ama şeker hamurlu daha da kolay geliyor tabiki. ama inşallah bir gün bende yapabilirim. :) çalışmaya devam...
YanıtlaSilPasta her zamanki gibi harika Ayşeciğim ama nedense beni bu krema işi hep korkutmuştur o yüzden hayranlıkla seni izliyorum..:))
YanıtlaSilsüpersin arkadaşım...ellerine sağlık..çok güzel bir pasta olmuş...
YanıtlaSilMerhaba..
YanıtlaSilYaptığınız sanat eserlerine bayılıyorum..
Bunlara nasıl bıçak vurulur onu da hiç anlamıyorum.))
Paylaşımlarınızın hiç bitmemesi dileği ile sevgilerimi yolluyorum..
canimsin sen ya yaman aYSsem bayildim ben buna ne olur bize bunun teknigini anlatsan fotograflayarak cok begendim ben bunu kizimin dogum gününe yapmak istiyorum bunlari bizimlede paylas olurmu sevgiler
YanıtlaSilSelam Yaman Ayse, ilk bakista bende nazarlik sandim, son dakika da bebek oldugunu anladim :) Cok guzel olmus, ellerine saglik...
YanıtlaSilGelir gelmez sana bir sorum olacak. Marshmallow seker hamurundan modelleme hamuru yapilabilir mi? Icerisine tragant ilave etsem hamur ne olur acaba? Pasta kaplarken kolaylikla kapliyorum ama modelleme konusunda yardimina ihtiyacim var. Keske seni calisirken izleme sansim olsa...
Cevaplayacagini tahminen simdiden tesekkurler :)
Sevgiyle...
Canım mesajın için çok teşekkür ediyorum....
YanıtlaSilPasta muhteşem olmuş...Ellerine sağlık...
Sevgiler..
Çok nefis gözüküyor.Özelikle emzikli bebeğe bayıldım.
YanıtlaSilTek kelimeyle nefis Ayşe'cim!! ELlerine kollarına sağlık.. Renkler capcanlı, içim açıldı.. Bebişe sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum ben de.. Mesajın da çok hoş bu arada :)
YanıtlaSilHarika bir pasta olmuş.
YanıtlaSilÖzellikle turuncu renk çok canlı olmuş ve pastaya çok yakışmış.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com
Ayşecim, ellerine sağlık. Bunlar gerçekten yaman tarifler:) Muhteşemler...
YanıtlaSilBizim neslimizde hep leyleklerin getirdigine inanmıştık ama şimdikiler çok akıllı umarım bu numaraya inanırlar:)) pasta her zamanki gibi harika.
YanıtlaSilPastayı beğendiğinize çok sevindim, güzel yorumlarınız için çok teşekkürler.
YanıtlaSilHerkese sevgilerimle
Mebrule, evet marshmallowlu seker hamurundan da modelleme hamuru yapabilirsin. Fakat marshmallowlu hamurunun kıvamı güzel olsun, yoksa muntazam figürler oluşturmakta zorlanırsın. Ben modelleme için tylose toz kullanıyorum. Sana da onu tavsiye ederim. Tragant derken gum tragacanth demek mi istedin? Bu toz tylose'a göre biraz daha kuvvetli ve pahalı, özellikle pastillage yapımında kullanılıyor. Az bir miktarla bununlada modelleme hamuru yapabilirsin.
YanıtlaSilKolaylıklar dilerim canım
sevgilerimle
Aysecim aldigim tozun ismi tragant pulver... Aldigim sitede model hamuru, cicek, bocek yapimi icin kullanilir diyordu ve tyloce-c bulunmuyordu sitede...
YanıtlaSilBir kac arkadasin sayfalarinda okudum ayni ise yariyormus. 14 Gr lik tragant pulver 9.90 €.
Cok cok tesekkur ederim, atom karica gibi ne zaman yardima ihtiyacimiz olsa yetisiyorsun. Sen olmasan simdi gidip glikoz bulmak icin kosusturacaktim...
Kendine cok iyi bak...
you make incredible cakes. Love it!http://romaniancakesandcupcakes.blogspot.com/
YanıtlaSil