17 Mart 2008 Pazartesi

Çikolatalı modelleme hamurundan bir pasta


Çikolatalı Modelleme Hamuru "Plastik Çikolata",Glaze, Çikolatalı Bant tarifi ve Mutlu Bir Haber

Mutlu bir haberim var günlerdir paylaşmayı beklediğim. Geçen pazar günü annem ve ablam geldiler yeni kıtaya bizleri ziyarete..2 haftacık kalacaklar burada. 1 haftası su gibi aktı geçti bile, hiç inanasım gelmiyor haftaya dönecek olmalarına.. :( Şimdi bol bol hasret gideriyoruz, geziyoruz birlikte. Duygularımı anlatmam çok zor, onları çok seviyorum ve çok özlemişim.



Annecim ve ablacım için de bu gördüğünüz pastayı hazırlamıştım...Çok beğendiler pastamı. :)
Şimdi tarif yazmaya vaktim kalmadı ancak ilk olarak çikolatalı modelleme hamuru resimlerimi toparlayabildim. Daha sonra tüm tariflerimi ve diğer resimlerimi teker teker vakit buldukça buraya ekleyeceğim. Gülleri, küçük topları çikolatalı modelleme hamurundan (Plastik Çikolata) pastanın duvarlarını da her zaman kullandığım özel eritmelik çikolata düğmelerden hazırladım. Pastanın içi vanilyalı muzlu böğürtlenli. Pastanın lezzeti görüntüsü kadar güzeldi. Ama pastanın en güzel sosu da annem ve ablamla birlikte paylaşmış olmam. :)

Şimdilik benden bu kadar. Nisan ayına kadar yeni bir yazı ve tarif büyük ihtimalle ekleyemem, yorumlara maillere yanıt vermem de biraz geçikebilir, kusuruma bakmazsınız biliyorum.

Gurbetteki tüm arkadaşların, yakınlarını özleyen hasret çeken tüm dostların Allah gönüllerine göre versin, yardım etsin. Tüm sevenleri en kısa zamanda birbirine kavuştursun, dualarını kabul etsin diyorum ve herkese kucak dolusu sevgilerle...

02/04/2008
PASTANIN YAPIMINDA KULLANILAN TARİFLER SIRASIYLA ;

Pasta süslemesinde; Çikolatalı modelleme hamuru "plastik çikolata"
Pasta keki: Vanilyalı sade pandispanya
Pastanın içinde: keki ıslatmak için süt, pasta kreması, muz ve böğürtlen
Pastanın üzerinde: Glaze
Pasta duvarları: Çikolatalı bant kullanılmıştır.



Çikolatalı Modelleme Hamuru "Plastik Çikolata"
Malzemeler

280 gr kuvertür çikolata ( ben özel eritmelik çikolata düğmelerinden kullandım)
1\3 kap mısır şurubu

Öncelikle benmari usulu çikolatalar eritilir. İçine mısır şurubu eklenip karıştırılır. Fazla karıştırmaktan kaçının. Daha sonra üzeri plastik streçle kapatılıp, oda sıcaklığında soğuyuncaya kadar bekletilir. Soğuduğu zaman çok sertleşen bir hamurdur fakat elinize alıp parça parça yoğurmaya başlayınca zamanla yumuşar. Bu halde hamurları açıp çeşitli süslemeler, çiçekler güller yapraklar yapabilirsiniz.

Bu modelleme hamuru anonim bir tarif sanırım, pek çok yerde aynı oranlar kullanılıyor. Bende bu oranlara sadık kalarak ilk defa çikolatadan gül çalışması yaptım oldukça kolay şekil verdim. Fakat edindiğim bilgilere göre beyaz küvertur ile deneyip, beyaz güller yapmak isterseniz mısır şurubu miktarını azaltmanız gerekebilir. Afiyetle...



Pastacılığa ilk heves sardığım zamanlarda öğrendiğim yağsız, kabartma tozsuz bir pandispanya tarifim vardı. O günden bugüne kadar hiç tarifimden vazgeçmedim. Tek kusuru piştikten sonra hafif sönmesi ve çok kalın olmamasıydı. Zamanla edindiğim tecrübelerle o eksiğide zamanla kapattım. Tarifimin ilk ve orjınal hali blogcudadır. Bu tarifimi artık iki ölçü kullanarak yapıyorum ve kendimden de değişik aromalar, meyve suları bazen yoğurt ve kakao ilave ederek lezzet katıyorum. Yurtdışında yaşadığım için ve artık çok kolayıma geldiğinden dolayı ben kap ölçüsü alıyorum. Böylece ölçüler dünyanın heryerinde değişmez bir standartlığa kavuşuyor.

Vanilyalı Sade Pandispanya Tarifi:
Malzemeleri:

* 1,5 kap şeker (~ 370 gr)
* 1,5 kap un (~ 240 gr)
* 8 yumurta oda sıcaklığında, beyazları sarıları ayrılmış
* 1 paket vanilya
* Bir kaç damla limon suyu

Hazırlanışı:
(Duzeltme; lutfen elde ettiginiz pandispanya hamuruna uygun kalip kullanin...) kelepçeli kalıbın sadece altına yuvarlatılmış yağlı kağıt serilir.
Fırın ayarı 160 derece. Fırının içine ısıya dayanıklı küçük bir kapta su koyunuz. Buhar oluşması için.

1. Geniş bir çırpma kabında, 1 kap şeker ve yumurta sarıları açık sarı renk elde edinceye kadar mikser ile iyice çırpılır. Sonra içine vanilya ve limon suyu eklenir.
2. Başka bir kapta yumurta beyazı kar gibi köpük oluncaya kadar mikser ile çırpılır. Daha sonra içine yavaşça yarım kap şeker serpilir, çırpmaya devam edilir, sert köpük hazırlanır. Kap ters çevrildiği zaman köpük dökülmemelidir. (aşırı çırpmaktan kaçının, yumurta beyazları kuruyabilir)
3. Daha sonra yumurta sarısına, elenmiş un ve yumurta beyazı çok yavaş bir şekilde 3 parti halinde spatula yardımı ile karıştırılır. Amaç köpüklere zarar vermeden hafifçe karıştırmaktır. Önce yumurta beyazının 1\3 ü, sonra unun 1\3 ü karıştırılır. Elinizdeki malzemeler bitinceye kadar sırasıyla yavaşça bu karıştırma işlemine devam edilir. Kek hamuru kalıbına dökülür.
4. Önceden 160 derece sıcaklığa getirilmiş fırında yaklaşık 40 dk pişirilir. Batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar.
5. Kek fırından çıkınca kenarlarından ince bir bıçak hafifçe geçirilir, keke zarar vermeden kelepçesi açılıp, varsa evinizde soğuma teline ters çevirilir bekletilir. Soğuyunca ortadan iki ya da üç kata bölünür.

Pastanın ara katlarını sütle ıslattıktan sonra içine aşağıdaki pasta kremasını ya da buradaki ganaj tarifinin beyaz çikolatasını uygulanıp meyve, çikolata, yemişle süsleyerek pastayı kapatabilirsiniz.

Pasta Kreması:
Malzemeler;

2 su bardağı süt
1/3 su bardağı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
Yarım paket süt kreması

Kapaklı bir sos tenceresi içine, tüm malzemeleri (sut,nısasta,un,seker,yumurta) ekledim ve ateş üzerine almadan bir çırpma teli ile önce güzelce karıştırdım.
Sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirdim. En son vanilyayı ekleyip, karıştırıp, kapağını kapatıp soğumaya bıraktım.
Bir yandan süt kremanızı mikser ile sert kıvama elinceye kadar çırpın ve muhallebiniz soğuyuncaya kadar buzdolabında bekletin.
Muhallebiniz soğuyunca pürüzsüz bir kıvama gelinceye karar mixerle çırpın. Süt kremasını ekleyip yavaşça karıştırın. Pastanın ara katlarına sürün.



Pastanın ana hatları bittikten sonra ben yukarıdaki resimde görünen Glaze'i hazırlayıp, pastanın üzerine döktüm.

Glaze yapımı
Malzemeler : (1 kap glaze tarifi için)

170 gr beyaz kuvertür çikolata (ben özel eritmelik düğme çikolatalarımdan kullandım)
100 gr süt kreması

Küçük bir sos tenceresinde krema kaynama noktasına gelinceye kadar iyice ısıtılır. Fakat dikkat edin krema kaynamasın.
Çikolatalarınızı cam bir kase içine alın. Daha sonra sıcak kremayı çikolataların üzerine dökün. Çikolataların tüm yüzeyi krema ile kaplanmasını sağlanır. Bu şekilde 5 - 10 dakika bekletin. Daha sonra çırpma teli ile çikolata koyu ve parlak bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında biraz daha bekleyip pastanın üzerine dökün..










Pastamızın artık son aşamasına yavaş yavaş geldik. (Nihayet...:) Buraya kadar sabırla okuyan tüm arkadaşlarımı kucaklıyorum...:) Ben pastayı yaparken inanın tarif verirken ki şu sıkıntıyı stresi yorgunluğu çekmedim..Adım adım detaylı tarif vermek gerçekten zor iş.
Son olarak vereceğim çikolatalı bant tarifi ise pastanın en kolay, eğlenceli ve lezzetli kısmını oluşturuyordu..

Çikolatalı bant yapımı için gerekli malzeme sadece beyaz kuvertürdür. Ben yine kuvertür yerine aynı işi gören özel eritmelik düğme çikolatalarımdan kullandım. Benmaride göz kararı biraz çikolatayı erittikten sonra pastanın çevresini ölçüp istediğim yüksekliğe göre kestiğim yağlı kağıdın üzerine döktüm, oda sıcaklığında biraz beklettim (fazla değil) Çikolata elime yapışmayacak bir kıvama gelince yavaş ve dikkatli bir biçimde çikolatayı yağlı kağıdı ile birlikte kaldırıp pastanın kenarına yapıştırdım ve kağıdından ayırdım...

Daha sonra bir iki süslemeyle pastamı tamamladım. Bizler çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz. Sevgilerle

58 yorum:

  1. Merhaba,
    Uzun yıllar ben de aile hasreti çekmiştim ne demek olduğunu iyi biliyorum. Bırakın şimdi blogu falan onlarla geçirebildiğiniz kadar vakit geçirin, sevginizi belli edin. Bu arada pastanız da çok şık olmuş ellerinize sağlık.

    Eminim çok mutlu bir hafta daha sizi bekliyor. :-)

    YanıtlaSil
  2. Ayşe anneciğine ve ablana kavuşmuş olmana çok sevindim.Bol bol hasret giderin.Hatta birlikte uyuyun:))En güzel yolu bence.
    Pasta yine çok çok güzel olmuş,Yaman tarifler bir okul gibi zaten..Ne çok şey var öğrenilecek.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Ayse, yeni bir tarif ekledigini bilmeden sayfana girdim. Aslinda niyetim sana yapmayi dusundugum ziyaret planimdan bahsetmekti :)
    Icerisinde oyun parki oldugu icin siklikla ziyaret ettigimiz bir alisveris merkezinde, bir firma promosyon ucus olarak Orlando'yu secmis. Haftanin firsati '99 dolara Orlanda ucak bileti' . Cok cazip, minigimi alsam da Ayse'yi ziyarete gitsem diye dusunuyordum, ama goruyorum ki misafirlerin varmis :) Ayrica, haftasonu gelip de artik promosyonu kacirdim diye dusundugumde bir de bakiyorum ki yeni hafta ayni promosyon. Yaklasik bes haftadir bu boyle.Aysecigim, Texas'a indirim yapsalar , Aybike'ye ziyaret plani yapardim. Surekli Orlando'ya indirim var, yani piyango sana cikti. Saka falan ama belli mi olur kismetse bir gun tanisiriz, Ottawa'ya da beklerim.
    Ailenle dolu dolu mutlu zamanlar gecir insallah da neden 2 hafta, ancak o kadar mi vize veriliyor ?

    YanıtlaSil
  4. ayşecim gözün aydın.ne mutlu olmuşsundur kimbilir.keşke daha uzun kalsalardı şöyle bir kaç ay:)))sen şimdi onlarla güzel günler geçir.doya doya tadını çıkar.biz burdayız bekliyoruz:))

    YanıtlaSil
  5. Ayşe, gözün aydın olsun. Umarım sevdiklerinle ayrılıklarınız kısa sürer. Pasta ise çok zarif olmuş, ellerine sağlık, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Yaman Ayşem gözün aydın, ne harika bir şey değilmi sevdiklerinle hasret gidermek, çok sevindim senin için, umarım senin de gelme fırsatın olur bu yaz hasretin çok birikmeden giderirsin.
    Pasta süper görünüyor ve merakla tarifini bekliyorum
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Ayşe'cim,
    Ne çok sevindim, anneciğin ve ablacığına kavuşmuşsun ne güzel... Darısı tüm hasret çekenlerin başına.

    Valla Ayşem sen aştın, gittin bulutlara falan çıktın... seni tutmak, sana yetişmek ne mümkün. Ne güzel eserler yaratıyorsun. Ama böyle olmuyor ki... yemeden tatmadan.... uzaktan uzaktan iç geçirip duruyoruz yani :)

    Uzun bi aradan sonra bayağı bi uzun yazdım di mi :)
    çooook öptün,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ah Ayşeciğim bu ne şahanelik böyle.bayıldım tek kelimeyle.gözün aydın bu arada.gurbetliği bilirim canım bende..çocukluğumdan beri hasretiz bizde anne babaya.neyse ki şimdi yakınızda aradagörüşüyoruz hiç yoktan.ellerine sağlık canım.gerçekten mükemmel olmuş.
    sebilay.

    YanıtlaSil
  9. Ayşe'ciğim,
    Gözünaydın canım. Senin adına çok sevindim. O kadar güzel anlatmışsın ki, mutluluğunu içimde hissettim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Annesini ailesini uc senedir goremeyen biri olarak duana amin diyorum.Pastayada bayildim bende cicek modelleri ile ilgili tum kaliplari topluyorum ama birde becerebilsem.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. Canım benim gözlerindeki ışıltıyı yüreğindeki sevinci hissettim okurken 2-3 aydır takipteyim ama bu sefer yazmadan geçemedim.
    (28 mayıstan beri yazdığım ilk yorum bu sen başta olmak üzere hiç bir arkadaşım unutulduğunu düşünmesin sadece benimle ilgili psikolojik bir sorun bu her zaman yüreğimdesiniz..inşallah bu günle devamı gelir..)
    Ailenle geçirdiğin bu sayılı günlerin her anını doyasıya yaşaman dileğiyle..Anneciğine Ablana ve sana sevgilerimle öpüyorum Ayşe'ciğim...

    Özel not:Müsait olduğunda mahsuru yoksa bana telefonunu yazarmısın?
    en azından msn. dende olsa görüşmek isterim seninle beni eklersen sevinirim..Adresim,

    enginar_ns@hotmail.com

    YanıtlaSil
  12. pastanız harika görünüyor bayıldım bende böyle pastalar yaparım umarım bütün tariflerinizin takibindeyim elmahareti.blogcu.com

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Ayşem...gözün aydın. Senin adına çok sevindim.Sen tarifleri falan bırak, annenlerle her an'ın tadına bak.Güzel vakit geçirmeniz dileğiyle...sevgilerimle

    zehra

    YanıtlaSil
  14. Hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil
  15. yusuf-un kuyuda,musa-nın nur dağında yakup-un göz yaşlarında HZ MUHAMMEDİN hıra dağında yaptığı tüm dualar size rehber olsun..hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  16. Hayırlı kandiller canım....

    YanıtlaSil
  17. ayşecim ne kadar sevindim haberine gözün aydın canım... 3 yıldır oğlumu göremeyen bir anne olarak dualarına aminnn diyorum canım inşallah bende kavuşurum oğluma...
    annen ve ablanla güzel vakit geçirin canım çok öptüm...
    sevgilerimle...
    cilekkokusu.blogcu

    YanıtlaSil
  18. Gözün aydın Yamanım, ne kadar mutlusundur kimbilir. Sen annen ve ablanla geçireceğin günlerin tadını çıkar, biz bekleriz.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  19. Gözün aydın Ayşe :)Adına çok sevindim.Pastalar çok şık gene ellerine sağlık.
    Mevlit kandilini de kutluyorum.Kendine dikkat et sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Gözün aydın ...:)))ne güzel ..:))biz seni bekleriz sen ailenle güzel güzel vakit geçir. Pastna da harika olmuş, ellerine sağlık..:)

    YanıtlaSil
  21. Canım,
    Mübarek Mevlid kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

    Annene ve ablana kavuşmana çok sevindim,sayılı gün çabuk biter demişler onun için her ânı-her dakikayı iyi değerlendirin.
    Darısı tüm kavuşmayı bekleyenlere.

    Pastana diyecek söz bulamıyorum,nefis gözüküyor.
    Birde bana çok asil bir havası varmış gibi geldi,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  22. merhaba
    benim gibi pasta delisi biri için bu blog bulunmaz bir nimet..:)))ellerinize sağlık harika pastalar var,bu arada gözünüzde aydın ailenize kısa sürelide olsa kavuşmuşsunuz..
    www.blogcu.com/anemonunmutfagi

    YanıtlaSil
  23. Her zamanki gibi süper bir pasta olmuş.Ellerinize sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  24. ayşe hanımm gözünüz aydınn.doya doya birlikte olunnn,her anın tadını çıkarın,benden de selamlar ailenize...

    YanıtlaSil
  25. Canim ne mutlu sana annen ve ablan yanina gelmisler.Onlarla hosca vakitler gecirmeni temenni ediyorum.Bizler hep burdayiz.Sen onlarla olmanin tadini cikar canim.Annenlerede bol bol selam ederim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  26. Sevgili adaşım,çok sevindim ailenin gelmesine.Aile gibisi varmı hiç bol bol vakit geçir sonra yazarsın zaten tarifini

    YanıtlaSil
  27. Merhaba Ayse, uzun zamandir blogunu takip ediyorum ama msj. yazmak bugune kismetmis. Cunku gurbetten bahsetmissin. Bende 4 yildir Almanya`da yasiyorum ve ailenin gelmesiyle nasil bir sevince boguldugunu cok iyi anliyorum. Pastan harika gorunuyor, ellerine saglik...Hoscakal.

    YanıtlaSil
  28. nişan ya da söz için ne kadar şık bir pasta olurdu. eline sağlık

    YanıtlaSil
  29. Ayşecim canım,senin adına çok sevindim, gözün aydın, anneciğin ve ablanla bol bol hasret gider, çok duygulandım yazdıklarını okurken, inşallah bundan sonra daha sık görüşürsünüz..
    Sen sevdiklerinle olmanın tadını çıkart, biz de pastalarını deneyip tadını çıkaralım, bu pastan içine sevgini akıttığından mıdır nedir, daha bir güzel olmuş sanki:-))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  30. Ayşem Yaman Ayşemmm,

    Gözün aydın canikom, kısacık da olsa sevdiklerinle beraber olmak harika bir duygu:))

    Pastan ise harika, ellerine sağlık canımcım,

    Sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. Ayşe'ciğim,
    çok sevindim senin adına canım.Benim de annem babam uzakta bu yüzden seni çok iyi anlıyorum.PAstan ise her zamanki gibi süper.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  32. Ayse'cigim,
    Ellerine saglik ve de gozun aydin olsun. Ama cok az kaliyorlar ya, neden oyle. Benimkiler de gelecekler insallah kasim ayindan 3-4 ay gondermem vallahi.

    Tekrar gozun aydin olsun.

    Guzel bir pazar diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  33. Yamanımmm, gözün aydın canım benim :)) Ben öğrenene kadar geldiklerini gerimi döndüler yoksa :(
    Dilerim çok güzel günler geçirmişsinizdir..Pastana diyecek bir laf bulamadım, tek kelimeyle muhteşemmmmmmmmmmm,
    Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  34. Ayşecim gözün aydın canım ne güzel iyice hasret giderin.
    Pasta muteşem olmuş ellerine sağlık sevgiler hoşçakal bayy

    YanıtlaSil
  35. aysecim cok sevindim annenlerle birliktesin ne guzel ,bende mayista amerikadayim insallah bebek geliyor sen ablani unuttun cok yogundum kizimi evlendirdik senin sayfandaki aciklaman aklimdaydi bugun bende bloglines ile ilgilendim aynen anlattigin gibi yaptim,arkadaslari ekledim coook tesekkurler anca firsat buldum .Pastan harika ellerine saglik cok basarilisin opuyorum seni sevgilerrr.

    YanıtlaSil
  36. Canım nasıl sevindim bu güzel habere..Hep yazardın aileni, sevdiklerini nasıl özlediğini..Tadını çıkar canım, herkese selamlar, öpüyorum
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  37. canım ailenle hasret gidermene çook sevindim:))bu kadar güzel pastalar yapınca sizinkiler dayanamadı geldi:))pastan yine çok şık olmuş,ellerine sağlık...ailece afiyetler olsun canımcım...sevgiler....

    YanıtlaSil
  38. Pasta muhteşem görünüyor. Hele vanilyalı muzlu böğürtlenli oluşuna bayıldım.
    Ailen için de gözün aydın. Her şey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
  39. çok güzel pastalar yapmışsınız.resmen pastanelere taş çıkartırsın. ben ilk defa geldim bloğuna. sizden öğreneceğim çok şey var. sizi takip ettiklerime ekleyebilirmiyim.

    YanıtlaSil
  40. Sevgili arkadaslarim bir hafta on gune kalmaz geri dönüyorum..
    Geri döner dönmez yorumlara maillere ve Pastakoliğe üye alımlarına devam edeceğim, tabii yarım kalmış tariflerime de...Ayrıca Pastakolik Kodlarınıda gönderip yeni gelişmelerden sizi haberdar edeceğim...
    Yaa burası olmasa ben şimdi ne yapardım...Annemler gittiler :( ben yine size kaldım...İyiki blogum var iyiki siz varsınız...
    Herkese sevgilerle

    YanıtlaSil
  41. Ayşeciğim annene ablana kavuşmuşsun gözünaydın.

    Pastanda nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  42. SEVGILI AYSEMMMM;
    SAYENDE ILK SEKER HAMURLU PASTAMI IKI BLOGUMDADA RESIMLERINI YAYINLADIM.
    SANA COK TESEKKÜR EDIYORUM,YORUMUN BANA O KADAR FAYDALI OLDUKI ANLATAMAM!!!
    BENIM ILK SEKER HAMURLU PASTAM OLDUGUNDAN SADECE GÖRSEL OLARAK ALDIGIM SONUCTAN MEMNUNUM.
    FAKAT SIZLERIN,YANI SEKER HAMURU USTALARININ YORUMLARI,DEGERLENDIRMELERI BENIM ICIN BELIRLEYICI OLACAKTIR.ILERIKI ZAMANLARDA KENDIMI BU YÖNDE ILERLETMEK BAGIMINDA.
    SENDEN COK RICA EDIYORUM,PASTAMI GELIP DEGERLENDIRIRMISIN????
    SIMDIDEN COK TESEKKÜRLER EDIYORUM.SAYGILAR SEVGILER BENDEN.
    GÜLDEN.

    YanıtlaSil
  43. MERHABALAR SEVGILI AYSEM!!!
    SEKER HAMURUYLA YAPTIGIM ILK PASTAMI GELIP DEGERLENDIRMENDEN ONUR DUYDUM,COK TESEKKÜR EDERIM.
    BENIM ICIN BU YORUM,SENIN GIBI BIR USTADAN OLDUGU ICIN COK DEGERLI VE SEKER HAMURU KONUSUNDA UFKUMU ACACAK NITELIKTEYDI!!!
    CÜNKÜ HER ZAMAN BIR BILENE SORMAYI YEYLERIM,BILMEDIGIM KONULARDA.IYIYI GÜZELI YAKALAMAK ICIN.
    COK TESEKKÜR EDERIM,BIRAZ DAHA CESARET TPOPLAMIS DURUMDAYIM,IKINCI SEKER HAMURU PASTAM ICIN.
    INSALLAH ILERIDE DAHA FARKLI CALISMALARIMIDA PAYLASIRIM SIZLERIN DEGERLENDIRMELERINI HER ZAMAN BEKLERIM.
    LINKLERIME MÜSADENLE EKLEDIM SENI AYSECIGIM,SENDE BENI EKLERSEN BAHTIYAR OLACAGIM:)))
    IYI GECELER DILERIM.
    GÜLDEN.

    YanıtlaSil
  44. Ayşe hanım sitenize Gülden den geldim. Gerçekten harika şeyler var ellerinize emeğinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  45. SEVGILI AYSECIGIM;
    SANA YINE TESEKKÜRE GELDIM NEDENMI???
    YORUMUNDA BU PASTA TAM PASTAKOLIKLIK OLMUS YAZMISTIN BANA.
    SEVGILI PASTACI KIZ DAN ÖYLE GÜZEL YORUM ALDIMKI TESEKKÜRE SAYFASINA GITTIM!!!
    AMAN ALLAHIM,PASTAKOLIK ETKINLIGI ICIN PASTA HAZIRLAMISKI SANAT ESERI RESMEN:
    ISTE ORDA BENDEKI JETON DÜSTÜ.
    SEVGILI AYSE DEMEKKI BENIM PASTAMI BU ETKINLIGE YAKISIR DERECEDE GÜZEL BIULMUSTUKI O SEBEPLE BUNU YAZDI DIYE!!!
    NOLUR BENI GÜLME CANIM,INANKI ANLAYAMAMISTIM:)))
    ITE BU SEBEPTEN TEKRAR TESEKKÜRE GELDIM,BEN KÜCÜK SEYLERLE MUTLU OLAN BIRIYIM.BENIM PASTACIGIMI BU ETKINLIGE YARASIR GÖRMÜS OLMAN BILE BANA YETER.SIZLERIN GÜZELLIKLERINI SEYRETMEK BENI MUTLU EDIYOR,IYIKI VARSINIZ.
    BIRAZ GEC TANIDIM AMA,SIZI HIC BOS BIRAKACAGIMI SANMIYORUM ARTIK:)))
    SEVGILER SEVGILI AYSECIGIM.

    YanıtlaSil
  46. yaaa bir insanin sitesinden bukadarmi faydalanilabilir canim cok cok tesekkür ediyorum sana bana cok yardimci oluyorsun yazdiklarinla herzaman takipcim ama ilk defa yorum yaziyorum affet banada beklerim öpüldün canim

    YanıtlaSil
  47. Gozunuz aydin misafirler icin. "Darisi basimiza" diyelim.
    Pasta harika gorunuyor, nefis bir karsilama olmus aileniz icin de.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  48. Ayse. gozun aydin kisada olsada gorusmek guzel.
    Ben de oglum yanina yeni geldim.hasret gideriyoruz :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  49. ayşecim yeni tarifleri bekliyoruz nerelerdesin :))

    YanıtlaSil
  50. Biraz önce gelen yorumları tekrar okudum, tüm güzel yorumlar ve "gözün aydın" dilekleriniz beni öyle mutlu etmiştiki, herkese cok teşekkürler.
    İyiki varsınız...Yeni bir yazıya geçmeden sözümü tutup dün akşam tüm tariflerimi de sayfama ekledim...:)
    Tüm arkadaşlara en içten sevgilerimi ve teşekkürlerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  51. Mısır şurubu yerine bal ile denedim.İşe yarıyor.Hem de daha sağlıklı.
    80 gram çikolataya bir yemek kaşığı balı azar azar ekleyerek karıştırdım,toparlandı ama aşırı bir topaklanma olmadı,ılındıktan sonra 1 saat buzdolabında beklettim.Sertleşip şekil verilecek hale geldi.

    YanıtlaSil
  52. Sevgili ayse hanim.. Sitenizi uzun zamandir büyük bir begeniyle takip ediyorum... Bugün ilk kez bu sayfadaki pastanizi denemek istedim ve yazdiklarinizi harfiyet uyguladim. Verdiginiz ölcülerde 22 cm.lik kalipla pandispanya hamurunu firinima attim. Fakat öyle bir kabardi ki, neredeyse yarisi kaliptan disari tasti, ve verilen sürenin sonunda hala pismedigini üzülerek gördüm... Firinim 160 derecedeydi.... Su an 45.dakikadayim.... Sonuc ne olacak bilemiyorum... Ben nerede yanlis yaptim... Acil yardiminizi bekliyorum.... Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  53. Sevgili Münster, ben de cok üzüldüm ilk deneyiminizde böyle bir sonuç almanıza.:(
    Bir yanlislik yapmis gibi gorunmuyorsunuz, tarif normal unlu, seker, yumurtalı ve kabartma tozsuz..160 derecede de pişiyor. sadece pandispanya hamurunuzu kalıba fazlaca koymuş olabilirsiniz..Elinizde hamur artmış olsa bile pandispanyanın belli bir kabarması olacak bunu göze alarak kalıbı fazla hamurla doldurmamak lazım..
    Resimdeki gibi pandispanyada piştiği kalıpta yüksekçe. Bilemiyorum baska nasıl bir yanlıslık olabilir.kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  54. Hakikaten çok Yaman bir pasta olmuş.
    kesinlikle deneyeceğim..
    ayrıntılı anlatım ve bu güzel paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  55. Merhaba Ayşe hanım,
    Bende yurtdışında yaşıyorum. Ve acemi bi pasta meraklısıyım. Bu pastanızı denedim. 24 cm kalıp kullanmama rağmen pandispanya bende de epey kabardı. Sanırırm bu miktarın tamamını kalıba koymamak gerekiyor. Birde esas sorun plastik modelleme hamurum öyle sert bişey olmadı. Yumuşacık. Ölçülere uydum. Bende kap ölçüsünü kullanıyorum. Acaba mısır şurubunu mu yanlış aldım. Aldığım şurubun üzerinde 'light corn syrup' yazıyor.Markası KARO. Amerikan markası. Ben Dubaide yaşıyorum. Burda corn syrup dediğimde bulabildiğim tek şy bu. Ne dersiniz yardımcı olursanız çok memnun olurum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  56. adsiz, sizin de denemenizin kotu olmasina uzuldum, bu tarifi uzun zamandir kullanmiyorum tekrar deneyinceye kadar kalip olcusunde duzenleme yapiyorum... benim bir hatam olmustur.
    modelleme hamurunda kullandiginiz cikolata kuverturmuydu? markette satilan yenmelik cikolatalardan kullandiysaniz sorun olmus olabilir.

    YanıtlaSil
  57. Merhaba,
    Pasta kreması tarifinde vanilya yerine vanilya aroması konulabilir mi?

    YanıtlaSil
  58. merhaba,pastalariniz gercekten cok guzel bende sizinde yaptiginiz gibi icingli kurabiyeler yapiyorum, simdi bu pasta isinede heves sardim ve kek tarifleri deniyorum. Sizin tarifide deneyecegim ama kek tarifinde hic yag yazmamissiniz gercekten hic yag konulmayacak mi?

    http://funsugarcookies.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails