9 Aralık 2009 Çarşamba
Royal icing taç
Daha önce hazırladığım Prenses pastamın ilk versiyonu bu şekildeydi...Royal icingle hazırladığım bu taçı da beğendim ama gumpasteli olan daha çok içime sinince, pastamda onu kullanmıştım.
Bu pastam test pastasıydı; pırıltılı spray boya, stringwork (ip) ve elle baklava çizimi çalışmıştım.
Güzel bir fotoğraf, arşivde saklı kalmasın istedim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ayşe hanımm size hayran olmamk elde değil müthişsiniz..
YanıtlaSilAyşe'cim muhteşem ellerine sağlık ku
YanıtlaSilcak dolusu sevgiler öpüyorum...
Muhteşem olmuş,istabulda butik bir pastane açsan çığır açarsın eminim...
YanıtlaSilsüper!!!!
aaah ah prenses kızıma olsa şöyle bi taç pasta ne sevinir (iz) :)
YanıtlaSilHer zamanki gibi mükemmel olmuş.Eline sağlık.
YanıtlaSilayşecim, pastanı taçlandırarak ne kadar hoş bir tasarım yapmışsın..
YanıtlaSilAYYYY NUTKUM TUTULDU.ÇOK ZARİF
YanıtlaSiltek kelime ile harikasınız uzun zamandır sitenizi takip ediyor, imrenerek, iç çekerek sadece izliyor ve kıskanıyorum ;) bende royal icing ile kurabiye süslemiştim tabi tacın yanında hiç benim merak ettiğim ip tekniği malzemeleri nedir odamı royal icing bazı pastalarda havada duruyor gibi yapıyorlar bahsederseniz çok sevinirim çok uzattım galiba sevgilerimle...
YanıtlaSilAyşecim beni hatırladın mı :)
YanıtlaSilartık geldim buralara..
beni merak ettin, hatta mesajına bile cevap veremedim geç kalmışlığın mahçupluğuyla..
ama umarım herşey bundan sonra da devam eder..
pastacılık konusunda önlenemez yükselişini hayranlıkla takip ediyorum..
tek kelimeyle harikasın..
bu arada ne kadar edebi yazmışım farkettim :)))
çok özlemişim seni arkadaşım.. çok öptümm....
Merhaba,
YanıtlaSilÇok beğendim, diğer tacda kusursuzluğuyla güzeldi ama bundaki ince detaylar ve zerafet benim daha çok hoşuma gitti.Tül gibi, ince, zarif, kibar ellerinize sağlık iyiki bunuda eklemişsiniz.
Sevgilerimle Uğur
ben de kızımın doğumgününde taçlı pasta yaptım ama ben şeker hamuru kullanmıştım.
YanıtlaSilRoyal icing muhteşem olmuş. Gerçek bir prenses pastası! Ellerine sağlık.
Merhaba Ayşe. Bizde senin takipçilerindeniz :) bu işe yeni başlayan iki kardeşiz.içing nasıl yapılır çok merak ediyoruz. Bununla ilgili bir tarifin varmıydı acaba? Bu arada bir daha İstanbul'a gelirsen seninle bizde danışmak isteriz.
YanıtlaSilSevgiler,
Melike-Meltem (Sihirli Dokunuslarr)
merhaba yaptığınız pastaları iç çekerek takip ediyorum acaba bir gün bende böyle sanat eseri gibi pastalar yapabilirmiyim diye :) neyse şimdi elime böyle bir fırsat geçti bu çarşamba yani 13 ocakta kızım bir yaşına girecek ve ben kızımın ilk doğum gününde pastasını kendim yapmak istiyorum ama malesef bulunduğumuz şehirde imkanlar kısıtlı şeker hamuru bulamadım bunun yanı sıra sadece kırmızı gıda boyası bulabildim ne yapacağım hayallerim suya düştü derken markette dr.oetkerin süsleme glazürleri ile karşılaştım içerisinde sarı,yeşil,kırmızı ve beyaz renklerde süsleme glazürü var ve acaba royal icingin içerisine bunlardan eklesem olurmu diye size sormak istedim bu süseme glazürlerinden ekleyince royal icing bozulmaz değil mi? birde dediğim gibi siyah gıda boyasıda bulamadım malum siyahın yerine kakao koysam nasıl olur birde son bir soru daha ben pastamın süslerini bir gün önceden pastamın üzerine yerleştirip süslesem dağılma erime gibi durumu olur mu? (normal pasta kreması üzerine) bana yardımcı olup bloguma yorum bırakırsan sevinirim
YanıtlaSilAyşe hanım sizi yeni farkettim.Çok açıklayıcı bir sayfanız var. Size hayran oldum diyebilirim. Ben Tr de öğretmenim. Ama tam bir pastakolikim. Bu taçlı pastaya da ayrıca bayıldım. Tariflerinizi ve bunu deneyeceğim. Bu tacın çizim şablonunu da eklerseniz sevinirim. Selamlar sevgiler.
YanıtlaSilAyşe Hanım, royal icingi denedim ilk denememdi. Tacın şoblonunu çıkardım. Fakat benim yaptığım daha kırılgan bir şeker oldu.Özellikle tacın yuvarladığım yerleri kırıldı. Ben yumurta akı kullanmıştım. Siz taca bu yuvarlak şekli nasıl verdiniz. Royal icingi dolapta mı kuruttunuz ve kıvamı tam olarak nasıl olmalı... Cevap yazarsanız sevinirim. Başarılar.
YanıtlaSil