4 Temmuz 2011 Pazartesi
Meyveli Kremalı Pastalar
Buzdolabımda eğer pasta yoksa o dolap benim için peynirsiz zeytinsiz sütsüz bir dolaptır. Sağlığım elverdiği müddetçe pastamı dolaptan eksik etmemeye çalışıyorum..Sipariş üzerine pasta yapamıyorum ama yeni birşeyler, yeni tarifler öğreneyim diye habire de kasıyorum. Pastalar enerji veriyor bana böylece evdeki ufaklığa daha iyi hizmet verebiliyorum...:)
Gelelim bu yazımdaki asıl pasta macerama...Yukarıda gördüğünüz pastam bir kaç yerden çatladı...(Ama ben öyle pozlar çektim ki, bu fotoğrafı eklemesem kimsenin çatlaklardan haberi olmayacaktı...) Bu çatlakların sebebi ilk defa Whip İt le krema yapmam oldu...ilk defa karşılaştığım korkunç bir durum...Ama Allah'tan pasta kendimiz içindi...
Whip it aslında bir krema sertleştirici...Ben süt kremasına göz kararı pudra şekeri ve bir paket whip it ekledim, çırptım, çok koyu kıvamlı güzel bir krema elde ettim, bir güzel de pastamı sıvadım ama sabah karşılaştığım sonuç böyle oldu...Sonradan farkettim de sanırım bu toz çırpılmış kremaya ekleniyormuş...Ama içimden bir ses diyorki sonradan da eklense gene çatlakların olabileceği yönünde..Tekrar denermiyim bilmiyorum eğer sizin whip it yada krema sertleştirici ile ilgili deneyiminiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim..
Daha başka sorunlar ve hatalarla da karşılaştım.. Her gün pastalarla ilgili öğrenilecek o kadar çok şey tecrübe var ki.
Herkese bol şekerli haftalar...
ayseyaman
ps: Ortadaki pastamin modeli Wilton!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhaba! Sizden bir post gormek ne kadar guzel! Pasta yapmaya devam ettiginizi gormek te:) Annelik tum zamanı alan harika bir ugras, saglikli keyifli gunler diliyorum. Turkiye'den sevgiler, Ebru
YanıtlaSilhepsi harika hepsiiii. en çok çilekli ve dall olanı sevdimm.ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler kuzucuğa
müjde
güzel anne ne güzel pastalar yapmışsın bol bol süt olsun bebeğine:))
YanıtlaSilkrema sertleştirici kullanmadım ama hep merak etmişimdir bazen kremşantiyi az sütle yoğun hazırladığımda ertesi gün pastada çatlamalar oluyor galiba çok sert olmaması gerekiyor kremanın
ellerine sağlık arkadaşım
Bende yaşıyorum kremanın çatlama sorununu, yanında süt kremalarının kıvam almaması sorunuda var..
YanıtlaSilpürüzsüz bir krema yapmışsın, çok beğendim pastaları..
ellerine sağlık
sevgiler..
www.cafederins.com
Ayşecim ellerine sağlık. Uzun bir aradan sonra seni burada görmek çok güzel.Sen ne yaparsan okadar zarif duruyorki bende denemek istiyorummm.Sevgiler bebeğine ve sana
YanıtlaSilMerhaba Ayşe, güzel yorumuna çok teşekkür ederim :) genç kalmak için elimden geleni yapıyorum :)
YanıtlaSilspor,yüzme,yürüyüş ve de dengeli beslenme :) arada bir kaçırdığım oluyor ama idare ediyorum işte :)
Ali Cihan bir büyüsün sen daha fazlasını yaparsın. Hepimiz bu dönemlerden geçtik. Sağlıklı olsunlar da gerisi kolay canımm :)
Ellerine sağlık. Pastalarının her biri ayrı güzel görünüyor.
Bazı şeyleri de deneye yanıla öğreneceğiz.
Bodrum'dan sevgiler...
her zamanki gibi çok şık , insanın kesmeye kıyamayacağı pastalar olmuş...ziyaretiniz içinde teşekkür ederim....sevgiler
YanıtlaSilPastalarin her biri birbirinden guzel. Seni buralarda gormek de cok guzel. Pasta hocamizi cok ozlemisiz ;)
YanıtlaSilCanımm elelrine sağlık pastaların harika olsada yesem sımsıcak sevgiler.
YanıtlaSilAyşe Hanım yine harika şeyler yapmışsınız...hele minik bir kuzuyla biraz zordur ama yinede pasta yapmak terapi gibidir..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMerhabalar Ayşe hanım önce bebeğinize sağlıklı uzun ömürler dilerim..pastalar çok güzel görünüyor benim damak tadma kremalı pastala rhitap ediyor bazen ben de krema larda sertleşme sorunu yaşıyorum süt kremaları fazla çırpsam yağa dönüşüyor az çırpsam sıvı kalıyor bir kere sertleştirici kullanmak istedim ama damak ta acı bir tat kalıyor yağla yapılan kremayı da ben sevmiyorum ..sevgilerimle
YanıtlaSilMerhabalar Ayşe hanım önce bebeğinize sağlıklı uzun ömürler dilerim..pastalar çok güzel görünüyor benim damak tadma kremalı pastala rhitap ediyor bazen ben de krema larda sertleşme sorunu yaşıyorum süt kremaları fazla çırpsam yağa dönüşüyor az çırpsam sıvı kalıyor bir kere sertleştirici kullanmak istedim ama damak ta acı bir tat kalıyor yağla yapılan kremayı da ben sevmiyorum ..sevgilerimle
YanıtlaSilellerinize sağlık yine harika pastalar yapmışsınız...yalnız pastadaki çatlağı görünce içim cız etti neyseki kendinize yapmışsınız,benim burdan çıkarttığım ders farklı malzeme yada tarif uyguluyacaksak kesinlikle önce kendimize yaparak test etmeli...:)sevgiler..
YanıtlaSilYaman Aysem...sesini duymak ne güzel,bende diyordum ufaklik cok zamanini aliyor herhalde diye...ama bakiyorum formundan hic birsey kaybetmemissin...ne güzel...ellerine saglik, isisinizdir insallah...sevgiler
YanıtlaSilzehra
Ayşeciğim, ne iyi ettin de uğradın sen bugün!
YanıtlaSilBu sayede güzel bir haber almış oldum, vermekle kalmayıp :)))
Demek Ege, Ali'nin bir ay büyük ağabeyi oldu!
Hoşgelmiş Ali beeeey :)))
Seni ve eşini tebrik ediyorum canım.
Mutlu yaşayın dilerim!
Sevgiler!
not: Ben de şimdiden birinci yaş gününü düşünüyorum Ege'nin. Kendim bir pasta yapsam mı diye hayal ediyorum, ki pasta becerim pek yok. Sana danışacağım galiba. (Ve tabii ki şeker hamursuz tavsiyeler bekliyor olacağım :))) )
sizlerle burada olmak yorumlasmakta benim icin cok guzel, dinlendirici :)
YanıtlaSilhepinize ayri ayri tesekkur ederim..
krema ile ilgili tecrube ve dusuncelerini yazan arkadaslara da ayrica cok tesekkur ederim..hepsi benim icin cok degerli...sevgilerle
Eyacim, bizler cok sukur iyiyiz, sagligimiz yerinde yuvarlanip gidiyoruz...:)
YanıtlaSilne formu yaaa...pastacilik kariyerimin en guzel doneminde tasindik, simdide pasta siparisi alacak durumda degilim...simdiki pastalarimi da kendim yapiyorum kendim yiyiyorum...:)
ne yapalim boylesi de guzel..:)
Banucum seninle yeniden yazismak cok guzel...ben de tesekkur ederim guzel dileklerin icin....
sana tavsiyem uzerinden tembelligini at...bir bahane bul pasta yap ki seneye rahatlikla Egecigin kendi pastasini kendin hazirlayabilesin...yoksa zorlanirsin...
istedigin gibi bir pasta yapamazsin...bak demedi deme...siva kollari...
kremali pastalar konusunda super degilim ama sana yardimci olmak isterim seve seve...
Ayşe hanım ne güzel tekrar pastalarınızı seyretmek, takip etmek.pastalarınız muhteşem görünüyor ellerinize sağlık.pasta yapmak gerçekten insana enerji veriyor.Ali cihan bebişe sağlıklı uzun bir ömür diliyorum ne tatlıdır böyle bebek halleri.Allaha emanet olun.
YanıtlaSilMerhaba Ayşe Hanım, bebeğiniz bütün vaktinizi alıyordur diye düşünüyordum sizin yeni yayınlarınızı görmeyince,ama yanılmışım. Ne kadarda çok pasta yapmışsınız. Gerçekten çok lezzetli görünüyorlar. Benimde iki tane çocuğum var ve beni çok fena yoruyorlar, ama buna rağmen gece onları uyutunca kurabiyelerle uğraşıyorum, acayip mutlu oluyorum. Çocuklarım aslında benim ilham kaynağım; onların sayesinde çizgi film karekterlerinin çoğunu tanıyorum ve nelerin onları daha çok sevindireceğini tahmin edebiliyorum. Yakında kızımın doğumgünü var, ama ben aylar önce düşünmeye ve araştırmaya başlamıştım; Tabiki Minie mause pastası:)
YanıtlaSilBakalım Minik Alinin ilk doğumgünü pastası nasıl olacak, merakla bekliyoruz:)
Aysecim, Pastalarinin hepsi yine birbirinden zarif. Ellerine saglik. Ben de sik sik sivi kremayi whip it ile cirpip kullaniyorum pastalarimda ama hic catlama sorunu yasamadim. 1-2 hafta kadar once yine boyle bir pasta yaptim ve kremayi cirparken aklima senin catlayan krema geldi. Neden catliyor olabilir diye dusunurken whip it uzerindeki tarife uymadigimi farkettim. Ben uzerinde yazandan iki kat fazla krema icin kullaniyorum bir paketi. Yani bir paket whip it icin 2 hatta bazen 3 cup sivi krema kullaniyorum. Sen nasil bir olcu kullaniyorsun? Acaba sebep bu olabilir mi?
YanıtlaSilSevgiler
bence hepside harika görünüyor .d bazılarını denedim ve beğendim gerçekten .d.d..d
YanıtlaSil