19 Temmuz 2011 Salı
Karagöz ve Hacivat Kurabiyesi
Mübarek Ramazan'ı böyle cici bir kurabiye ile karşılamak istedim...:)
Karagöz ve Hacivat figürlerini royal icing ile yaptım. Daha sonra da royal icing transfer tekniğini kullanıp kurabiyenin üzerine yapıştırdım...Figürlerin kalıbını buradaki siteden aldım...
Daha detaylı royal icing kurabiye yapım teknikleri için siz de University of Cookie yi ziyaret edin...Ben oranın öğrencisiyim. :)
İnce, büyük ve detaylı figürlerin royal icing ile yapılıp taşınması çok zor oluyor...Mutlaka yapım aşamalarının birinde kırılıyor..Küçük figürlerde sorun yokta bu tarz çalışmalarda dikkatli olun!
Herkese sağlık, mutluluk ve neşe içinde geçireceği bir Ramazan ayı diliyorum...
Sevgilerle
ayseyaman
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
harika gorunuyorlar..yaraticiliniza hayranim..
YanıtlaSilCok sirin, resim gibi bir sey olmus. Insan yemeye kiyamaz.
YanıtlaSilMuhteşemmmm...
YanıtlaSilAyşeciğim söylenecek birşey yok süperrr olmuşlar :))
Ellerine sağlık...
Hayırlı ramazanlar...
şahane bir fikir ayşe hanım..yine harika olmuş..ellerinize sağlık..hayırlı ramazanlar sizede...
YanıtlaSilAyşecim bizim yemek blogları o kadar facebook'a kaydı ki,artık hepimizin orda bir sayfası var :)) o yüzden bloglardan yorum bırakmayı aksatıyorum.. Tekrar eşini ve seni kutluyorum.Bebeğini sağlıkla büyütmeni diliyorum...
YanıtlaSilKurabiyeler ise şahaser olmuşlar,ellerine sağlık...
Ellerine sağlık Ayşeciğim. Tablo gibi olmuş.Royal icing gerçekten çok zor bir çalışma .
YanıtlaSilSevgiler canım.
Çok ince detaylı, güzel bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar.
Begendiginize cok sevindim, siz calismalarimi fikirlerimi yaratici buldukca ben daha da orjinal tasarimlarla sayfami suslemek istiyorum...
YanıtlaSilyorumlariniz icin cok tesekkurler...
Pelince, ya ben de diyordum ki nerde bu millet :)
YanıtlaSildemek bensiz facebook ta takiliyorsunuz..
ne yapalim benim halen bir facebookum yok, twitter vs gibi baska yerlerde de yazmiyorum...
simdilik biricik blogum ve flickr sayfam yetiyor bana..zaten buralara da surekli ziyaretci gelmis mi yorum yapmis mi diye bakmaktan sasi bes oluyorum :)
Guzel dileklerin icinde cok cok tesekkurler...
sevgiler
Ayyy çok şirinler ellerinize sağlık,Hayranlıkla takip ediyorum sizi.
YanıtlaSilBebişiniz de hayırlı uğurlu olsun.
RABBİM sağlık ve mutlulukla büyütmek nasip etsin.
Sevgilerimle...
Merhaba Ayse Hanim,
YanıtlaSiloncelikle sizi tebrik ediyorum,gercekten pastacilik konusunda takip ettigim ve bir cok sey ogrendigim kaliteli,tarifleri tutarli,anlatimi harika ve orjinal fikirleri ile beni benden alan bir kac blog sahibesinden birisiniz :) elleriniz dert gormesin insaallah.bu fasildan sonra size anlatmak ve sormak istedigim bir kac sey var.Pastacilik konusunda kendisini internetten yetistirenlerdenim :) her aradigim ve merak ettigim seyi bulup ogrenip denemeye gayret gosteriyorum.ama bu sefer sorularim birikti ve cevaplarida yalniz sizde :) Amerikada yasiyorum bende , pastaciliga burda basladim sayilir tabi bana pastaci denirse :) bir hevesle ese dosta supriz pastalar denerken bir de baktim bayaa yol kat etmisim,size gore tabii ki amator ama cevremden aldigim tepkilere gore kendi capimda profosyonel oldum galiba :) simdi ne zaman buyuk bir parti olsa herkes buyuk bir heyecanla elimde pastam beni bekliyor :) bende mutlu oluyorum,sagolsun kimsede benim hevesimi kirmiyor.neyse cok uzattim ama size ne zamandir yazmak ve tesekkur etmek istiyordum.en son denedigim pastamda sizin http://ayseyaman.blogspot.com/2008/03/ikolatal-modelleme-hamurundan-bir-pasta.html burdaki pastanizidi.bu pasta ile aylardir aradigim pandispanya tarifimide bulmus oldum.hafif ve ortasi cokmeden muhtesem kabaran bir pandispanyam oldu sayenizde cook tesekkur ederim.cikolata modelleme olayina ise izledigim bir cok video vs sonucu kendime guvenerek girismistim ama o konuda biraz cuvalladim.benim hic bir aletim yoktu gul yapiminda elimle sekil verecektim ama elimde cok oynayinca dogal olarak cikolatam erir gibi oldu vs ama esim beni sasirtti ve gullermi o yapti sagolsun.ama yinede gullerde parmak izleri cikti yani en azindan ben fark ettim sizinki gibi simetrik ve guzel durmadi.rica etsem o gul yapiminda kullandiginiz kalibi nerden aldiginizi soyleyebilirmisiniz ? ben A.C.Moore , Michael vs her yere baktim bulamadim ama netten alabilirim eger markasini soylerseniz.Diger bir problemde ben pastalarimi hep riske atmamak adina 1 kac gun onceden yaparim bununda cikoalatarini onceden yaptim ve bir gun onceden pastama kondurdum.ama disari cikardigimda hep terlediler damla damla oldu ustleri, sebnem gibi :) ne yapmaliyim sizce ? birde tum pastalarim icin gecerli olan diger problemim katlara ayirma ve servis asamasinda dilimleme aninda sizin kadar simetrik olmuyor benimkiler maalesev :( wiltonun testerelerinden denemedigim kalmadi ama beceremedim bi turlu :( bu en cok canimi cikan sorun benim icin.o kadar ugrasiyorum istiyorum ki her asamada guzel gorunsun dilimlenene kadar degil :( son olarakta pastalarinizi nerde muhafaza ediorsunuz yaptiktan sonra ve hep diyorsunuz ya " her zaman kullandığım özel eritmelik çikolata düğmelerden" diye , marka olarak ne kullandiginizi merak ediyorum.ben genelde ghirardelli nin dugme cikolatalarini kullaniyorum herseyde.ganaj,glazur cikolata duvari vs gibi..simdilik sorularim bu kadar,daha ogrenecegim cok sey var ve tabii ki sorularim hic bitmeyecek :) size zor durumda kaldigimda bu kadar uzun olmamak kaydiyla :) sorabilirmiyim her zaman ?
Cok tesekkur ederim her sey icin,
Aysenur
Merhaba adasim Ayse hanim
YanıtlaSilherseyden once ilginiz icin cok tesekkurler..
size elimden geldigince yardimci olmak isterim ama malesef her zaman da tum sorularinizi yanitlayamayabilirim...
simdi sizi kisa ve oz yanitlamaya calisacagim..
1. cikolata modellemeyi elde yaptiginiz icin erime tabii daha fazla olmus, havalar sicak ve eliniz de nemli ise daha da zorlanmissinizdir...hamur erimeye baslayinca islemi birakin hamuru biraz buzdolabinda bekletmeniz belki ise yarayabilir..
ben gul kalibimi Orlandodayken buradan aldim
http://dandgoccasions.com/
ama illa boyle bir kalip olmasa da olur..
wiltonun bu seti cok guzel icindeki yuvarlak minik kaliplarla da gul yapabilirsiniz.
http://www.amazon.com/Wilton-1907-117-Collection-32-Piece-Flower-Making/dp/B000ZNUTCG
ya da herhangi yuvarlak minik bir kurabiye kalibi isinizi gorur...
2. terleme yapmis olmasi normal... gullerinizi buzdolabinda degil de disari da serin ve kuru bir yerde bekletip en son pastanizin uzerine yerlestirirsiniz.
3.o kadar da olsun diyelim :) 4 yillik bir pasta tebrubesi ve bilgi birikimim var..ozel bir teknik degil sadece zaman icinde oturdu tum bu gorunum...
eminim sizde zaman icinde istediginiz gorunum ve lezzeti yakalayabilirsiniz..yeterki pasta denemeleri yapmaya devam edin...
gun gelecek o harika dediginiz pandispanya tarifime bile donup bakmayacaksiniz. ;)
4.pastalarimi buzdolabinda bekletiyorum..ama bazi butik pasta calismalarimi gece boyu disarda beklettigimde oluyor..tamam pastanin tasarim ve susleme tekniklerine bagli...
5. tariflerim ve kullandigim urunler elbetteki bu 4 yillik sure icinde degisiklik gosteriyor..su an ganajlarim icin callebaut cikolata kullaniyorum..o bahsettiginiz cikolatalarimi da butik cikolata yapimimda kullaniyorum..detayli bilgiler burada
http://ayseyaman.blogspot.com/2007/10/minik-eller-mutfakta-ikolata-ssleme.html
dilerim yardimci olabildim...
inanin benim de aklimda bir cok soru ve denemem gerekn bir cok tarif, proje var...zaman icinde umarim tum yanitlarimiza ulasiriz...
size pastacilik hayatinizda basarilar dilerim...
sevgilerle
Aysecim
YanıtlaSilYine harikalar yaratmissin. Tebrik ediyorum seni,
Sevgiler
Twitter'da paylastim bunu. Homeschool/egitim uzere olsa da Twitter'm. Sevgiler.
YanıtlaSilhttps://twitter.com/#!/Sound_Schooling
Canım Ayşem sayfamı ziyaretin yorumların ve tavsiyelerin benim için o kadar önemliki çok teşekkür ederim (bu arada fonsuz çekilmiş birçok pasta resmim daha var :( ama bundan sonra dikkatli olucam :) söz )
YanıtlaSilAyşecim ALİ CİHAN'ın doğumu için kutlama mesajı yazamadığımı farkettim bir ara bloglar kapandı ve Pelinin dediği gibi facebook daha bir zaman alır oldu .Bebeğini güle güle büyüt allah analı babalı uzun ömür versin inşallah .sevgilerimle
ayin anlam ve ehemmiyetine mukemmel uymus :) ellerinize saglık.
YanıtlaSilBurcak
size bir mail yazmistim cevaplarsaniz cok sevinirim tesekkurler,kurabiyeler mukemmel otesi her zamanki gibi
YanıtlaSilYorumlariniz icin hepinize ayri ayri cok tesekkur ederim...
YanıtlaSilKurabiyecici merhaba, kusura bakmayin, pek cok email aliyorum ama hepsini yanitlayamiyorum...her zaman elimden geldigince herkese yardimci olmak istiyorum ama zaman ayirip yanitladiklarim geri donus yapmayinca yukaridaki Ayse hatun gibi....ben de diyorum bari sadece blogcu ve tanidiklarimi yanitlayayim ama bakiyorum tanidik insanlar bile cevaba bir tesekkur etmiyor. cevaplarimi mi begenmiyorlar nedir anlamiyorum :{
boyleleri yuzunden yasin yaninda kurularda yaniyor..
acikcasi soru cevaplamaktan gun gectikce soguyorum..
bir dokundunuz bin ah isittiniz degil mi :)
lutfen emailinizi yeniden gonderebilirmisiniz...kurabiye cici oldugunuzuda belirtin...
ama email gondermeden once de lutfen http://ayseyaman.blogspot.com/2010/06/faq-pastac-olmak-icin-ne-yapmam-lazm.html linkini inceleyebilirmisiniz?
cok uzattim kusura bakmayin...
ilginiz icin cok tesekkurler....
Selamlar Ayse Hanim,
YanıtlaSilKusura bakmayin size Tesekkurum gec oldu ama bu cevabinizi begenmedigimden degil kesinlikle..Turkiyeden 2 haftaligina misafirlerim vardi..Size sorumu hemen onlar gelmeden onceki gunlerde atmistim zaten , ilk misafirlerim olduklari icin ozel birseyler yapmak istedigim icindi..yalniz sizde hak verirsiniz ki insanin cok uzak yerlerden sevdikleri gelince internetle alakalari tamamen kesiliyor ..suanda da 2 saat once ugurladik ve hemen mail,yorum ne varsa anca geri donebiliyorum..Eger kirdim ise Affola..Her sey icin cok Tesekkurler..
Selametle,
Ayse Nur
p.s...soyle oldu durum,,,ogretmenim elektrikler kesikti internete giremedim...evde misafir vardi dersimi calisamadim...:) hehehe
YanıtlaSilNe buyuk tesaduf oldu, ben de tam bugun sizin kulaklarinizi cinlatmistim Ayse Nur hanim...
BENCE herkes herseye cok guzel zaman ayirabilir, yeterki istesin...
ben minicik oglum uykudayken emaillerinize yanit verebiliyorum yada geceleri ne kadar da yorgun olsam sayfamla emaillerle pastalarimla ilgilenebiliyorum.. yani sizin sorularinizi yanitlamak icin oyle degerli vakitlerim gidiyor ki..
aslinda bu gibi durumlarda kirilmiyorum ders aliyorum... sorulara cevap vermemek icin bahanelerim cogaliyor...artik soru cevaplamazsamda kimse bana kirilmasin lutfen...
sevgiler saygilar
Çok tatlı olmuş kurabiyeler, görüntüsünden belli! elinize sağlık!:)
YanıtlaSilwww.LensMarket.Com
merhaba ayşe hanım kurabiye tarifiniz vardı bende az önce o tarifi yaptım ama kurabiyeyi açma bölümüne galdiğimde hamuru açamadım bile ya tezgaha yapıştı yada kurabiyeler dağılıyordu hamurum öylece kaldı.napabilirim.SEMRA
YanıtlaSilsemra hanim hangi tarifimi denediniz emin degilim, lutfen yorumunuzu tarifin altina yazarmisiniz?
YanıtlaSiloradan yardimci olmaya calisayim...
ayşecim özledik inan seni.sen yorumlarına bakmaktan bizde senin yeni harikaların varmı diye bakmaktan kendimizi alamıyoruz.
YanıtlaSilBebekle uğraşmak kadar zor bir iş yok biliyorum ama burayada bekliyoruz.Bebeğine sağlıklı uzun bir ömür diliyorum tekrar
Arzucum cok tesekkurler yorumun ve guzel dileklerin icin, gunlerdir uzerinde calistigim bir pastam var...insallah en kisa zamanda guzel bir fotografini cekip yayinlamak istiyorum...evet bebis olunca 3 gunde yapilacak pastayi 13 gunde ancak tamamladim...ama umarim beklettigime degecek ;P
YanıtlaSilsevgiyle