29 Ağustos 2009 Cumartesi
High School Musical Pinata Pastasi
Bu haftasonu alışık olduğumuzdan oldukça farklı ve 3D bir pasta çalıştım.
Adı Pinata (Pinyata olarak okunuyor) Meksika kökenli, çocuk doğum günü partilerinde yada özel kutlamalarda havaya asılan, sopayla vurulup patlatılan ve içinden şekerleme dökülen bir balon kendisi.
Daha önceleri çok defa buttercreamlı pastalar çalıştığım grup bu sefer de benden High School Musical pastası istedi. Ben de onlara yukarıda gördüğünüz gerçek Pinata modeliyle geri döndüm. Fikrim beğenilince bana da pastasını hazırlamak düştü. İşte benim tombul pinyatam!
Herkese sağlıklı ve mutlu haftasonları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
WOW, birebir olmus bu pinata. Gercekten harika olmus aysecim. Ellerine, "emegine" saglik. Hadi 3D yaptin pastayi, ama üzerindeki o tek tek kareleride nasil yaptin, sasdim kaldim :) süpersin yaman aysem!
YanıtlaSilÇok güzel ve müthiş sahici duruyor.
YanıtlaSilGerçekten okadar iyi, okadar temiz ve düzgün işler çıkarıyorsun ki sadece hayranlıkla bakıyorum.
Üzerindeki kırmızı pulları nasıl yaptın tek tek ellemi????
Ayşecim harika bir pasta her zaman
YanıtlaSilki gibi ellerine sağlık sevgiler...
tombul, dolgun, meşakkatli bir pasta olmus sanki :) ellerinize sağlık, tertemiz bir pasta olmuş...
YanıtlaSilburçak
Aysec'cim
YanıtlaSilYine harikalar yaratmissin. o pullari tek tek sabirla nasil yaptin inanilmazsin. Ellerine saglik
evet bu geleneği biliyorum.pastasını çalışmak iyi bir fikir olmuş...
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için çok teşekkürler...Pastayı beğendiğinize sevindim...
YanıtlaSilHerkese sevgilerimle
Begüm, Nur Vural ve Alevcim, öncelikle yorumunuz ve ilginizden dolayı teşekkürler.
YanıtlaSilHepinizin ortak sorusu "kırmızı pulları nasıl yaptın?" olmuş.
Pinata üzerindeki kesik kağıt parçalarını ben pasta üzerine aktarırken yağlı krema kullandım.
Krema ucumda Wilton 46 numara. Elimde buna uygun 45likte vardı ama onun ucu fazla büyük geldi. Pasta üzerindeki süslemeyi yapmam yaklaşık yarım saatimi aldı. Oldukça kolay bir işlem benim için..Önemli olan, düşündüren ve stresli olan bölüm pastayı koni şeklini vermek.
Bu pastayı secip yapmamdaki en büyük sebepte zaten buttercreamle yapılacak bir doku aramamdı. Bu tercihim de beni yanıltmadı. Buttercream nın tadı bize her ne kadar ağır gelsede Amerikalılar seviyor. Denerseniz kolay gelsin şimdiden.
Umarım yardımcı olabildim.
Sevgilerle
Ayşeciğim,
YanıtlaSilhakikaten yürekten tebrikler...Nasıl yaptın bu pastayı, yani koni şeklini nasıl verdin?
Çok iddialı bir pasta ve yine %100 başarı...Tekrar tekrar tebrikler Ayşe'm...
Ellerine sağlık
Sevgiyle kal,
Ayşe'cim süper olmuş yine.ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilSevgili Ayşe, İyiki çocuklar pinyata zannedip patlatmaya kalkmadılar)) Birebir olmuş.Eline sağlık. Sevgiler,Funda
YanıtlaSilHakikaten çok sahici olmuş, ellerine sağlık Ayşecim.
YanıtlaSilsevgiler kocamann
süper olmuş süper !!! emeğine sağlık...
YanıtlaSil