29 Ağustos 2011 Pazartesi

Şeker çiçek bayramı



Bayramlık tatlı olarak size bu şekerden çiçeği hazırladım...
Sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçireceğiniz nice bayramlar dilerim..
Ramazan bayramınız mübarek olsun.

Sevgilerle
ayseyaman

not: Şeker hamurundan çiçekler kursum için bana sekerdencicekler@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.



23 Ağustos 2011 Salı

Şeker Hamurundan Çiçek Yapımı Ekipmanları

Gumpaste flower equipment

Bunlar benim yıllar içinde biriktirdiğim çiçek yapma hazinem.

Herşeyden önce çiçek yapımı kursuma gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekkür ederim.
Söz verdiğim gibi çiçek ekipmanlarımı yayınlıyorum. Aşağıdaki sette talep üzerine hazırladığım 10 parçalık temel çiçek yapımı seti.

Bizim evde büyük bir heyecanla hazırlıklar sürüyor. İnşallah kazasız belasız Türkiye'ye varır sizlerle güzel paylaşımlar yaşarız.

Şeker hamurumdan çiçek yapımı kursum için detayları merak eden arkadaşlarım bana sekerdencicekler@gmail.com adresinden ulaşabilirler.

Sevgilerle
Ayse Yaman


Seker hamurundan cicek yapimi seti

(CICEK SETI SIPARIS ALIMI BITMISTIR.)



21 Ağustos 2011 Pazar

Seker Hamurundan Cicek Yapimi Kursu

şeker hamurundan çiçek modelleri - gumpaste flowers Sugar orchids - Şekerden Yeşil Orkideler
gumpaste rose Şeker hamurundan çiçekler
calla lily & dogwood Gum Paste Flowers

Yakinda kismetse Turkiye yolcusuyum. 15 Aralik 2011 tarihine kadar Istanbul'da olacagim...

Bu gelisimde sizlerle birlikte sekerden cicekler yapmak istiyorum...Yaklasik 4 yillik bir bilgi birikimini paylasmak ve sizleri tanimak cok guzel olur...

Benden kurs almak isteyen arkadaslarim detayli bilgi icin sekerdencicekler@gmail.com adresinden bana ulasabilirler.

Sevgiyle
ayseyaman


(Istanbul'da gerceklesen cicek kursumuzdan kareler burada...)

Sugar Gum Paste Flowers Workshop by Ayse Yaman in Istanbul,TURKEY

18 Ağustos 2011 Perşembe

Evlilik Yıldönümü Pastası

kırmızı güllü yıldönümü pastası

wedding anniversary cake

gumpaste rose

Sevgiyle işlenmiş bir maket pastadır bu...Bizim 5. evlilik yıldönümü için...Pasta sevgimi törpülemem icap etti ve ben de bu pastamı tasarladım...
Malesef size anlatacağım yeni bir pastacılık yazım yok...Bu pastamın altına yazabileceklerimi benzer şekliyle Ocak 2008 yılında burada yazmışım zaten. Aynen geçerlidir. Bugün eşimin yorumu bile aynı oldu..."çok beyaz olmuş, güller güzel ama tek ton..." :)
insan zevklerinden kolay kolay vazgeçmiyormuş demek!
Sizlerin de yorumlarını bekliyorum...
Sevgiyle bol şekerli kalın.
ayseyaman


evlilik yıldönümü pastası

19 Temmuz 2011 Salı

Karagöz ve Hacivat Kurabiyesi

Karagöz ve Hacivat Ramazan Kurabiyesi

Mübarek Ramazan'ı böyle cici bir kurabiye ile karşılamak istedim...:)
Karagöz ve Hacivat figürlerini royal icing ile yaptım. Daha sonra da royal icing transfer tekniğini kullanıp kurabiyenin üzerine yapıştırdım...Figürlerin kalıbını buradaki siteden aldım...
Daha detaylı royal icing kurabiye yapım teknikleri için siz de University of Cookie yi ziyaret edin...Ben oranın öğrencisiyim. :)



İnce, büyük ve detaylı figürlerin royal icing ile yapılıp taşınması çok zor oluyor...Mutlaka yapım aşamalarının birinde kırılıyor..Küçük figürlerde sorun yokta bu tarz çalışmalarda dikkatli olun!

Herkese sağlık, mutluluk ve neşe içinde geçireceği bir Ramazan ayı diliyorum...
Sevgilerle
ayseyaman


Turkish puppets shadow cookies


12 Temmuz 2011 Salı

Organik Pasta

organik pasta

organic cake

 













4 yıl önce bu yazımdaki yorumumda....
"organik pasta yapacagim, gida boyasiz, organik şekerlerle" demişim...:)

Bugüne kısmetmiş 100% organik pasta yapmak...

Organik ürünlerin meraklısı gün geçtikçe artıyor, tabii birde ne gerek varki bunlara diyenler var..Aslında ben de ne gerek var diyenlerdendim...Fakat eşimin ısrarları üzerine zorla Whole Foods'a gidip, alışveriş yapmaya başladım...Başta herşey çok pahalı olduğu için zorlandım..Kasada gözlerim yuvalarından çıkacak gibi oluyordu. Sonra zamanla alıştım. Pastalarımda da uzun zamandır organik süt ürünleri ve organik meyveler kullanıyordum..."Bari kuru malzemeleri de organik alayım tam olsun" dedim...O da bir kereliğe mahsus bir daha almam : $

Akşam hemen mutfağa girip heyecanla pastamı hazırladım...
Kendimi bir tencere yemek yapmış gibi hissediyorum...Dilimleri sayıyorum..Bu bizi bir kaç gün idare eder..:)

Not: Yazımdaki diğer yorumlaşmalarımızı da okudum da...Ne komikmişiz...Hey gidi eski blog günleri...:D


organic strawberry cake ( organik çilekli pasta )

4 Temmuz 2011 Pazartesi

Meyveli Kremalı Pastalar

meyveli kremali pastalar

meyveli kremali pastalar meyveli kremali pastalar

frambuazli yas pasta

frambuazli yas pasta chocolate raspberry cake

Orange Cake

portakalli yas pasta chocolate orange cake

Buzdolabımda eğer pasta yoksa o dolap benim için peynirsiz zeytinsiz sütsüz bir dolaptır. Sağlığım elverdiği müddetçe pastamı dolaptan eksik etmemeye çalışıyorum..Sipariş üzerine pasta yapamıyorum ama yeni birşeyler, yeni tarifler öğreneyim diye habire de kasıyorum. Pastalar enerji veriyor bana böylece evdeki ufaklığa daha iyi hizmet verebiliyorum...:)



Gelelim bu yazımdaki asıl pasta macerama...Yukarıda gördüğünüz pastam bir kaç yerden çatladı...(Ama ben öyle pozlar çektim ki, bu fotoğrafı eklemesem kimsenin çatlaklardan haberi olmayacaktı...) Bu çatlakların sebebi ilk defa Whip İt le krema yapmam oldu...ilk defa karşılaştığım korkunç bir durum...Ama Allah'tan pasta kendimiz içindi...
Whip it aslında bir krema sertleştirici...Ben süt kremasına göz kararı pudra şekeri ve bir paket whip it ekledim, çırptım, çok koyu kıvamlı güzel bir krema elde ettim, bir güzel de pastamı sıvadım ama sabah karşılaştığım sonuç böyle oldu...Sonradan farkettim de sanırım bu toz çırpılmış kremaya ekleniyormuş...Ama içimden bir ses diyorki sonradan da eklense gene çatlakların olabileceği yönünde..Tekrar denermiyim bilmiyorum eğer sizin whip it yada krema sertleştirici ile ilgili deneyiminiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim..
Daha başka sorunlar ve hatalarla da karşılaştım.. Her gün pastalarla ilgili öğrenilecek o kadar çok şey tecrübe var ki.

Herkese bol şekerli haftalar...
ayseyaman

ps: Ortadaki pastamin modeli Wilton!

26 Nisan 2011 Salı

bademli çikolatalı bebek şekerim

bademli çikolatalı bebek şekerim by ayse's cakes in new jersey, new york
bademli çikolatalı bebek şekerim, a photo by ayse's cakes in new jersey, new york on Flickr.

Blogcu teyzelerim merhaba, ben Ali Cihan...28 Şubat günü doğdum...Bunlar da benim bebek şekerlerim. Şekerler bademli çikolatalı..Çok şirinler değil mi? Annecik bunları beni düşünerek tek tek ince ince süslemiş.
Vakti olsa daha neler neler yapacakmış ama şimdilik tüm zamanını ben alıyormuşum.:)
İnşallah hep sağlıklı mutlu uslu bir bebiş olurum ve herşey yolunda gider...Şimdilik bu kadar teyzoşlarım, hepinizin ellerinden öperim...:)

25 Şubat 2011 Cuma

Tek kişilik Meyveli Yaş Pasta

Tek kişilik meyveli yaş pasta

Son zamanlarda evde pastanecilik oynuyorum. Eşim öğle yemekleri için eve geldiğinden dolayı yemekten sonra mutlaka kahve eşliğinde pasta yemek ister. Annem de bize alıştı, başta "of of şiştim, ben pastamı sonra yerim" desede baktım o da pastaları götürüyor. Ben de her zamanki günlük pastalarımı daha özenli ve fotojenik hazırlıyorum. Birazdan mutfağa girip son bir yaş pasta daha hazırlamak niyetindeyim.
Anneme de "gel sana pasta, çikolata, kurabiye yapmayı öğreteyim, alalım ucuz ucuz pasta malzemelerini götür TRye" diyorum...Yok yok!diyor istemem "Evde dolu boncuğum var, boyam var, yapsam onları yaparım."
"O başka bu başka" diyorum kandıramıyorum (bu arada kendisi takı, ahşap, kumaş boyama vb hobilerde müthiş yeteneklidir.)
Uzun lafın kısası annemi pastacı yapamıyorum. :)

Tek kişilik meyveli yaş pasta

Bu tek kişilik pastanın yapımına gelirsek aslında oldukça kolay.
Gerekli olan tek şey asetat pasta bandı.
Ben pastam için kakaolu pandispanya, vanilyalı pastacı kreması ve jole kullandım. Üzerine de bol karışık meyve..Sizlerde en sevdiğiniz keki, kremayı ve joleyi kullanıp böyle kendinizi şımartabilirsiniz.

20 Şubat 2011 Pazar

Very Berry Yaş Pasta ve Çikolatalı Pasta Kreması

very berry cake

Türkiye'den annem geldi. Tahmin edersiniz nasıl mutluyum, rahatım...Doğuma az bir zaman kala annem sayesinde hazırlıkları da bitirdik. O olmasa halim inanın çok zor ve acıklı olurdu. Türkiyeden de bir sürü hediye, yiyecek, pasta malzemesi getirdi sağolsun. Ben neredeyse bavuldan çıkanları havada kapıyorum...Farklı bir duygu işte, gurbette olanlar daha iyi anlar halimi. :)
Ben de annem için bu bol böğürtlenli çikolatalı yaş pastayı hazırladım.
Tarif bekleyen arkadaşlar olabilir. Şimdilik sadece pasta kremasının tarifini yazıyorum. Söz vermiyim ama ilerde son kullandığım pandispanya tariflerimden de paylaşabilirim. (Pandispanya tariflerim ingilizce olduğu için önce güzelce çeviri yapmam ölçüleri hazırlamam lazım.)

Çikolatalı Pasta Kreması:
(Bu krema 20-21 cmlık pandispanyalar için uygun, daha büyük kalıp için tarifin 1,5 yada 2 katını yapabilirsiniz)


Malzemeler:
* 2 su bardağı süt
* 1,5 yemek kaşığı kakao
* 1,5 dolu yemek kaşığı un
* 1/3 su bardağı nişasta
* Yarım su bardağı şeker (damak tadına uygun şeker miktarı arttırılabilir)
* 1 yumurta
* 1 paket vanilya
* Bir avuç kaliteli bitter damla çikolata
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1/3 paket süt kreması


Hazırlanışı:1. Kapaklı bir sos tenceresi içine tüm malzemeleri ekleyin ( vanilya, çikolata ve tereyağı hariç) ve ateş üzerine almadan bir çırpma teli ile önce güzelce karıştırın.
2. Sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Muhallebinin göz göz ve güzel bir kıvama gelmesine dikkat edin. En son vanilyayı, çikolatayı ve tereyağını ekleyip, karıştırın. Sos tenceresinin kapağını kapatıp soğumaya bırakın. Kapağın altına da havlu kağıt serinki muhallebi dinlenirken buharı sos tenceresi içine damlamasın.
3. Soğuma işleminin çabuk olmasını isterseniz de geniş bir tavaya soğuk buzlu su koyup muhallebi dolu sos tenceresini bu su içinde soğumaya bırakabilirsiniz.
4. Bir yandan da süt kremanızı mikser ile kream şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Krema az bir miktarda olduğu için aşırı çırpmaktan kaçının. Muhallebiniz soğuyuncaya kadar kremayı buzdolabında bekletin.
5. Muhallebiniz soğuyunca önce mikserle kremanızı çırpın daha sonra da hazırladığınız beyaz kremayı muhallebiye bir spatula yardımı ile güzelce yedirin.

Pastacı kremanız hazır.
Afiyet olsun.


Bol böğürtlenli yaş pasta

Dilim Pasta


14 Şubat 2011 Pazartesi

Lolipop Çikolata

valentine's day chocolate

Her günümüz bu mübarek kandil günü gibi geçsin, sevdiklerimizle birlikte sağlıkla, mutlulukla, sevgi dolu...
Lolipop butik çikolata yapımı için buraya bakabilirsiniz. Bu çikolatalarımı sevgili Özlemin düzenlediği Çikolata Aşkım etkinliğine gönderiyorum.

Düğün nikah çikolatası

Bu iki aşık kedi de güzel bir düğün nikah çikolatası alternatifi olabilir.



7 Şubat 2011 Pazartesi

Dandini Dandini Dastana Bebek Pastam

My Baby Boy's Lullaby Cake

Size hayalimde olan kendi bebek pastamı sonunda sunuyorum... Pastamı hazırlarken hayal dünyamdan geçenleri elimden geldiğince işlemeye çalıştım.
Halen de çalışmalarım devam ediyor, bebişi ve bostancıyı da eklemem lazım...ama bu belki bir kaç günümü ya da haftamı daha alabilir...Bense bu projemi sayfamdan paylaşmamaya artık dayanamayacağım. :) Olduğu kadar diyorum ve bu pastamı aşağıdaki videoyu dinlerken incelemenizi öneriyorum... Etkisi böyle daha kuvvetli oluyor..:)


"Dandini dandini danalı bebek
Mini mini elleri kınalı bebek
Annesi babası çok sever uyur büyür nazlı bebek

Dandini dandini dastana
Danalar girmiş bostana
Kov bostancı danayı yemesin lahanayı

Dandini dandini danadan
Bir ay doğmuş anadan kaçınmamış yaradan
Mevlam korusun nazardan"

Masalsı Ninni Bebek Pastam

Masalsı Bebek Pastası














My creation


Not: Dünya ninnileri projesinden ilham alarak bu butik pastamı hazırladım.

Sevgiyle
Ayşe Yaman
Related Posts with Thumbnails