14 Nisan 2007 Cumartesi

OTLU MAKARNA DOLMASI: OT YE # 20















Etkinlik için günler öncesinden planlarımı yapmıştım. Amacım makarna hamurunu da kendi el cağızımla açıp, tarifimi öyle yayınlamaktı. Malesef ki un, yumurta, yağ üçlüsünü yola getiremedik. Hamur taş gibi kesildi kaldı. Bizde ancak hamuru erişte yaparak kurtarabildik.

Sonra markette hazırını bulduğum, iki uçu açık olan makarnalardan aldım. Tarifin içi, dışı yaman usülü oldu. Lezzetli, otu bol değişik bir makarna dolması hazırladım. Makarnam paketinin üzerindeki resimden sanki şıp diye damladı.

Sevgili Asya'nın evsahipliği yaptığı Ot ye# 20 etkinliği için işte tarifim:

Malzemeler:
* 12 adet makarna dolması
* Çeyrek kalıp beyaz peynir ( ben yaklaşık 200-250 gr kadar kullandım)
* 2 yumurta
* 2 adet küçük kereviz sapı
* Yarım kilo ıspanak
* Bir avuçtan az doğranmış maydanoz
* Bir yemek kaşığı kadar doğranmış taze fesleğen yaprağı

Sos için malzemeler:
* 1 küçük teneke doğranmış domates ( Taze domates kullanmanız tavsiye edilir.)
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 orta boy kuru soğan
* Tuz, karabiber, zeytinyağı

Hazırlanışı:
1. İçi su dolu geniş bir tencerede makarnalar haşlanır. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz, 1 cimdikte zeytinyağı dökülür. Yaklaşık kaynatma süresi 6-8 dk. Haşlanan makarnalar süzülür ve kuru bir yüzeye tek tek alınır. Böylece üst üste gelerek birbirine yapışmazlar.
2. Bir yandan da ıspanağı haşlayın. Kendi suyunun fazlalağını alın, gerekirse biraz sıkın.
3. Ardından harçını hazırlayın. Peynir, yumurta, ıspanak, maydanoz, fesleğen ve ince ince doğranmış kereviz saplarını bir kasede karıştırın, ezin. Sonra soğumuş makarnaların içine doldurun. Hafif yağlı bir borcama dizin.
4. Sos için de öncelikle soğanları kavurun. Salçayı, domatesleri, bir çay kaşığı kadar tuzu birazda karabiberi serperek kaynatın. Kaynayınca ocaktan hemen alın. Mümkünse blendır ile iyice ezin. Borcam üzerindeki makarna dolmalarının üzerine dökün. Makarnaların üzerini tamamen kaplamayın, dolmanın bir uçu açıkta kalsın. Böylece servis yaparken sunumu da hoş olur.
5. Afiyetle

1 yorum:

  1. selam çok güzel görünüyorlar.Makarna dolmasını nereden bulabilirim.tşk ederim.
    oya

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails