14 Nisan 2007 Cumartesi

Mantar Sote, Marmaris Salatasi, Bulgur Pilavi, Elmali Biskuvili Toplar

Saatli Maarif Takvimlerini hatırlıyor musunuz? Ben çoğu zaman üzerinden yırtılmamış yaprakları büyük bir keyifle koparıp, kendi kendime günlerin ne çabuk akıp geçtiğini mırıldanırdım. Üzerlerinde yok yoktu. O gün doğacak çocuklara verilecek adlar, namaz saatleri, fıkralar, özlü sözler, geçmişte aynı gün ve ayda nelerin olduğu, mevsimler, iklimler, arkası yarınlar ve tabiiii yemek tarifleri. Eskiden çoğu evhanımının tüm ihtiyacını karşılarlarmış. Şimdiki teknoloji ve imkanlar sayesinde yitip gittiler.

Gülse Birsel'in hoş komik bir yazısı var Saatli Maarif Takvimi ile ilgili. Vaktiniz varsa bir okuyun derim.

Ne zamandır yaptığım yemeklerin resimlerini gelişi güzel çekip, saklıyordum. Bir türlü yazı konduramadığım tariflere artık bu başlık altında toplayıp, yayınlamak istedim. Resimler farklı farklı günlerde çekildi, bu yüzden hepsi ayrı teller çalıyor. :)

29.Ocak.2007 Pazartesi Türkiye Takvimi

Yemek listem:

*Mantar Sote

*Marmaris Salatası

*Bulgur Pilavı

*Elmalı Bisküvili Toplar


Mantar Sote
Hazırlanışı:
1 paket mantar, 1 büyük soğan, 1 ya da 2 büyük tatlı biber, 1 kaşık salça, zeytinyağı ve baharatlar.
Öncelikle soğanlar, biberler zeytinyağında hafif kavrulur. Daha sonra salça, mantar ve baharatlar eklenir. Arzuya göre 1 ya da 2 su bardağı sıcak su eklenerek pişirilir.

Marmaris Salatası

Hazırlanışı:
4 büyük salatalık, 4-5 patates, yarım demet dere otu, 2 diş sarımsak, Yoğurt, mayonez.
4 büyük salatalık rendelenerek suyu sıkılır, 4-5 patates haslanır küp küp doğranır. Daha sonra dere otları, Yoğurt ve mayonez ilave edilerek hepsi karıştırılır. ( Ben malesef dere otu bulamadığım için maydonoz birazda kuru nane serpmiştim. Bu salatanın özelliği kesinlikle dere otundan geliyor.)

Bulgur Pilavı

Hazırlanışı:
1 büyük soğan, 1 kaşık salça, 1 su bardağı pilavlık bulgur, zeytinyağı, tuz, isteğe göre etsu tablet( etsu tablet içinde yeteri kadar tuz bulunmaktadır.)
Soğan zeytinyağında hafif kavrulur. Salça, biraz tuz, 1 bardak bulgur ve yaklaşık 2,5 su bardağı sıcak su ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. (Pişmesine yakın ben bir defa karıştırıyorum.) Daha sonra tencere ile kapağının arasına havlu kağıt örterek dinlendirilir.

Elmalı Bisküvili Toplar

Hazırlanışı:
3 elma, 1 paket sade bisküvi, tarçın, ceviz, üzeri için kakaolu hazır puding.
1 büyük kap içine, elmalar rendelenir, 1 paket bisküvi küçük parçalar halinde elle kırılarak eklenir, bol tarçın, ceviz ilave edilerek, yoğurulur. Küçük top halinde şekil verilir ve üzerine hazırlamış olduğunuz sıcak kakaolu puding dökülür. Soğuk servis yapılır.

Afiyetle

DUYURU: O birrr Missss, o birrr dost canlısı, o birr en hızlı yorum yazar, o birr ballı lokma tatlısı : ))))))) Sabırsızlıkla bizi Kıbrısta temsil eden Miss Zerrin için dinler misiniz?!!:))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails