14 Nisan 2007 Cumartesi

Yarikbiber ve meyve soslu pirinçli muhallebi topu: Pirinç Ye # 18 Etkinliği

Bu ayın Pirinç Ye # 18 etkinliği ev sahibi sevgili Sonıa'yı yoğun ve keyifli bir gün bekliyor. Pirinçle ilgili eminim ki çok güzel tarifler yayınlanacak. Şimdiden tüm yemek severlere hoşça vakit geçirmelerini diliyorum.
Uzun zamandan bu yana etkinlik için onlarca tarif düşündüm. Ama çoğu tarif için gerekli erzak, edevattım yoktu. Son an da karar vererek hazırladığım iki tarif de kitaptan oldu. Yarıkbiber tarifi, bir kitabın ön kapağından esinlenerek hazırlandı. Diğer tarifim de eskiçiden aldığım Fresh Ways with Desserts adlı tatlı tarifi kitabından. Eşim blog için yapmaya çalıştığım tariflere pek sıcak bakmasada hepsine geçer puan verdi. Umarım sizler de beğenirsiniz.

ayseyaman
Yarıkbiber: Sebze severlere göre
Malzemeler:

* Yarım bardak pilavlık pirinç
* 2 büyük biber
* 1 kuru soğan
* 1 küçük paket mantar
* Karabiber, kırmızı toz biber, tuz
* Zeytinyağı
* Domates (üzeri için)
Hazırlanışı:
* Soğan ve mantarları zeytinyağında, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun. Başka bir kapta pirinçleri çok az kaynatın, daha sonra makarna gibi süzürek kavrulan mantarın içine ekleyin. Baharatlayıp harçı hazırlayın.
Ortadan ikiye bölünmüş biberlerin içini bu harçla doldurun. Domatesle üzerini süsleyebilirsiniz. Biberler yumuşayıncaya kadar 180 derecede yaklaşık 1-1,5 saat fırında pişiriniz.

Meyve soslu Pirinçli muhallebi topu:
Türk mutfağımızın sütlacı burda olmuş, pirinçli muhallebi.Uzun bir de isim verdim. Orjinal tarifte yazan ne olduğunu bilmediğim baharat yerine ben tarçın ilave ettim. Böylece tadı daha çok sütlaça benzedi.



Malzemeler:
* Yarım su bardağı pirinç
* 4 su bardağı süt
* Yarım su bardağı + 2 dolu yemek kaşığı şeker
* 1 silme çay kaşığı tuz
* 1 yumurta sarısı
* 3 dolu yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı vanilya
* Çeyrek su bardağu kuru üzüm
* 1 küçük paket ahududu
* Arzuya göre tarçın
Hazırlanışı:
1.
Öncelikle 3 su bardağı süt kaynatılır. Kısık ateşte pirinçler, çeyrek su bardağı şeker, vanilya ve tuz eklenir.Yaklaşık 50 uzun dakika pirinçler haşlanır.
2. Krema için: Yumurta sarısı, önce yarım bardak süt, un ve geriye kalan çeyrek su bardağı şeker de eklenerek karıştırılır.Daha sonrada diğer yarım bardak süt eklenir. Kısık ateşte, sürekli karıştırılarak pişirilir.
Pirinçler pişince içine kuru üzümler ve tarçın eklenir. Krema da pirinçli muhallebi üzerine yavaş yavaş dökülerek karıştırılır. Fazla karıştırmayınız.
Temiz bir kapta yaklaşık 1,5-2 saat buzdolabında bekletiniz. Üzerinde kaymak olmaması için streçle örtünüz. Streç muhallebiye yapışmalıdır.
3. Sos: Meyve sosu için ahududuları, 2 dolu yemek kaşığı şekerle püre haline getiriniz. Çilekde kullanabilirsiniz. Ya da sevdiğiniz başka bir meyve püresi de olabilir.
Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails