25 Nisan 2007 Çarşamba

Tuzlu Paskalya Ekmeği: Challah Tarifi



Çallah (Challah) Sonoma'nın bana kazandırdığı tariflerden birisi. Aslında Türkçe' deki tam karşılığını bilmiyorum. Tuzlu paskalya ekmeği demeği uygun gördüm. Tadı sade, hafif tuzlu bir paskalyaya benziyordu. İçindeki şekerin tadını pek alamadım ben. Fakat kokusu harikaydı. Değişik, hoş bir deneyim yaşadık, yaparken çok eğlendik..Örgü yapmasını adı gibi bilen ben, tezgahın önünde örgü yapamayınca şoka girdim. Zavallı hamurlar neredeyse elimde telef olacaklardı. Neyseki sonra aşağıdaki gibi toparladık. Tadı ve boyutu her ne kadar paskalyaya çok benzemesede, inanılmaz büyük ve bereketli bir ekmek oldu.

Malzemeler:
  • 2 paket maya
  • 1 bardak ılık su ( 1 su bardağı~ 240 ml)
  • yarım bardak şeker
  • 3+ 1 yumurta
  • 5 bardak un + ekstra un ( 1 su bardağı un~ 150gr)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • yarım bardak tereyağı
  • 1 yemek kaşığı afyon tohumu
Hazırlanışı:
  1. Geniş bir cam kase içinde ılık suda mayayı eritin. Yaklaşık 5 dk.
  2. Daha sonra şekeri, 3 adet yumurtayı, unu, tuzu ve yağı ekleyin, tahta kaşıkla karıştırın. Hamur yapışkan, bulamaç gibi bir kıvama gelecektir.
  3. Daha sonra hamuru unlu yüzeye dökün ve yoğurun. Gerektiğinde un ekleyin, yumuşak ve elastik oluncaya kadar yoğurmaya devam edin. 5-7dk. Mümkün olduğunca ekstra un eklemekten kaçının.
  4. Hamuru hafif yağlı bir kaba koyun üzerini nemli mutfak havlusu ile örtün. Hamurun iki katına çıkmasını bekleyin, yaklaşık 1,5-2 saat. Aşırı kabarmamalı. (biz unlu yüzeyde hamuru bırakıp, üzerine cam kasesini ters çevirip kapattık. Amaçın hamurun hava ile temasını engellemek, kurumamasını sağlamaktı fakat hamur fazla kabardı ve kaseden taştı, sizin tarife uymanızı tavsiye ederim)
  5. Unlu yüzeye tekrar hamuru alın, 4 eşit parçaya bölün. (ben 4'lü örgü yapmayı bilmediğim için 3'lü örgü yaptım) Şekildeki gibi uzun uzun şeritler yapın, hamurunuz çok yumuşak kaldıysa unla toparlayın şekil verin. Uzun şeritleri bir kenarında birleştirin daha sonra örmeye başlayın, sonra açık kalan uçları birbiri ile kapatın.
  6. Yağlı kağıt ya da yağlı tepsi üzerine örgülü hamuru taşıyın, üzerine kuru bir mutfak havlusu örtün. 45-60dk bekletin.
  7. Üzerine hafifçe yumurta sarısını sürün, afyon tohumlarını serpin. 180 derece, fırının orta katında 30- 35 dk pişirin. Afiyetle



Not: Kullandığım su bardağının ölçülerini parantez içinde daha detaylı yazarak güncelleme yaptım. Bizim normal su bardaklarından daha küçüktür.
1 su bardağı su yaklaşık 240 ml
1 su bardağı un yaklaşık 150gr

58 yorum:

  1. Anlatım ve görsel efektler süper;)Lezzeti ni anlatmışsın zaten.Yemiş kadar olduk ya,gerisi boşşşş...

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık,uğraştırmış ama sonuç güzel madem varsın uğraştırsın :)

    Selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Hülya'cım, sen beğendiysen gerisi boşşşş dermişim :P saol canim bıdı bıdı yorumun için..:) Ne kararsız kazımım ben, bir bannerime birde yorum köşesine ne yapacağıma karar veremiyorum..:)Neyse sen anlatımı görsel efektleri beğendiysen gerisi boşşş..:)
    Sevgilerle

    Serinmavi, özellikle nasıl örgü yapılacağını unutunca panik oldum, o biraz uğraştırdı beni ama sonuç gördüğüm gibi. Aslında örgü namına da birşey yok ortada..:))Teşekkürler yorumun için..sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. yaman aysem mukemmel olmus
    bayıldım ellerıne saglık 1 orgude ben aldım sevgıler.fılızınmutfagı

    YanıtlaSil
  5. Ayşemm Ayşemmm Yamann Ayşemmm.....Ben de bu ekmeği denemek istiyorum ama afyon tohumunu nerden bulacağım?Onu koymasam olmaz mı??Ellerine sağlık canım,çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. Eskiden ahkam kesecek bir blog vardi artik o da yok.. cok gorduler bize oy oyyy :P Neyse biz de artik bidi bidi yapariz :))
    Kac gundur goremedim seni ozledim be yamanim.en son fi tarihindeki bir yazima yorum birakip beni saskinliklar icinde birakmistin... Ay buraya gelince cenem acliyor,seni sevdigim icin olsa gerek...Aska yurek gerek anlasana turkusu aklima geldi...tamam tamam turku degil, sarki! hatami bulmasan olmaz sanki!Kustum-noktali- gidiyorum ben!!!!

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Ayşe,
    Eline koluna sağlık. Şimdi gelip ekmeğini paylaşmak vardı...
    Tijen

    YanıtlaSil
  8. Yaman Aysem,
    Ekmek mi desem, paskalya coregi mi? Ya da her neyse adi bilmem ama, kokusu taa buralara dek geldi. Orada olsaydik, kapini calar alirdim bir kismini. Cok begendim gercekten, ellerine saglik. Simdi herkeste bir ekmek makinasi ve ekmek yapma modasi var ya, bu tarifle belki ekmek de yapip yemis oluruz.
    Ellerine saglik Yaman Aysem. Sevgilerimi gonderiyorum, saglicakla kal.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba
    Ayşe daha ne olsun 2 paket maya kullanmışsın müsade ette büyük olsun =)Ellerine kollarına sağlık yine harikalar oluşturmuşsun..
    www.lezzetavcisi.net

    YanıtlaSil
  10. Canımcım Ayşem, tuzlu paskalya ekmeğini ağzım sulanarak seyrettim. Haydi kalkıp yapayım desem o içindeki afyon tohumunu nereden bulacağım. Bu haşhaşa benzer bişimidir? Koymassam nolur? O misss gibi kokusu çıkmz mı??

    Kocaman sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Merhaba nasilsin simdide somalyeye gidiyoruz anlasilan nefis bir goruntusu var :)klasik ama baska ne diyebilirimki ellerine saglik,ellerin olmasa bu ekmekleri goremezdik:)esinin dogum gununu gecete olsa kutlarim sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Onceki yazimi almamis yine deneyelim,nasilsin demistim ellerine saglik ellerin olmasa somalya ekmeklerini taniyamayiz demistim :)ekmek nefis! grunuyor ...esininde yas gununu gecte olsa kutluyorum...sevgiler

    YanıtlaSil
  13. ama ya bak gerildim şimdi.. azimle 3. yorumumu bırakıyorum.. akşam 2 yorumum da gitmedi:(((((
    nedeeenn sevmiyon mu artık beni sen hıı!! o kadar şakacı bi maildi ama gitti işte yazamıyom bi da bunla idare et artık..
    bir bıdı bıdıyı bile çok gördüler banaa...
    neyse ben bunları yazmaktan ne yaptığını unuttum.. heee ekmeekk . hatırladım:)) hatta kabarmıştı ne güzel.. ben çok seviyorum öle şekilli olup da kabarıyo ya hamurlar... eline sağlık arkadaşım öptüüm..

    YanıtlaSil
  14. Ayol bu tohumunu nerden bulcam şimdi buralarda.Bide kafayı bulmayalım :)çoluk çocuk elimize bakıyoribu arada ben bütün gün bu ekmekten yiyomuşum:)
    Allah seni ne etmesin sinekli bakkal olurda sinekli börek olmazmı hiç.Küresel ısınma var hayatım değerlendirelim herşeyi.ııııı iğrenç herşeyi değil tabi
    Öptüm becerikli arkadaşım ekmek çok güzel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. Merhaba
    canım
    karnım öylesine açki
    şimdi burada olsaydı
    tamamını yerdim
    ciddiyim
    sanırım afyon tohumu haşhaş
    :):):)
    örgüyü unutmuş olmana güldüm
    pastalara örgü yapmak çokda kolay değil sanırım
    neyse
    ben gideyim
    ellerine sağlık
    çok öptüm

    YanıtlaSil
  16. Aysem cok guzel gorunuyor, nar gibi de kizarmis mmmmm olsa da yesek :) Elcagizina saglik :)

    YanıtlaSil
  17. Bende bir bıdı bıdı yapıp gideyim Ayşe'cim, af buyur ama afyon tohumu ne oluyor, cahilliğimi mazur gör, birde tabiki 2 paket maya ve 4 yumurtadan civciv kadar bişey çıkacak değildi ya dimi, neyse sonuç harika, ellerine kollarına sağlık, bayağı uğraşmışsın, bari bize kaldımı, hepsini yiyebildinizmi,afiyet şeker olsun yağ olmasın, sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Tamam anacım sen istersin ben yapmazmıyım hiç.Bundan sonra şettiririm danke:)

    YanıtlaSil
  19. heyooo süper olmuş süper ellerine sağlık ...ciddi bir kabarıklık olmuş ekmekte maşalah maşalah :))

    bende şekilli ekmek yapmak istiyorum ama makinada yapmak daha kolay geliyor at hepsini oooh mmiss gibi çıksın ekmek :))

    ama bu görüntü yok işte ...tam süper olmuşsun sen ..

    öptümm
    aslı

    YanıtlaSil
  20. slm canım...

    ayy gülmekten öldüm...ben yukarı koymuştum düştü herhalde....
    alışamadık spotlara...

    oluyo oluyo...bu gün aşağı yazan yarın yukarı yazar....
    öpüyorum canım....

    YanıtlaSil
  21. aman da aman ne yaman çörek olmuş bu böyle..Ayşe canım ellerine sağlık.süper görünüyor..örgü de başarılı bence.sen iki ters bir düz devam et canım..bu işi de yaprsın sen.selamalr..

    YanıtlaSil
  22. canım çok teşekkürler açıklaman için:)) ama ben onları biliyodum ki zaten o dediğin gibi yapıyodum önizleme yapmıyorum publish diyodum.. benim evdeki internette bi sorun vardı dün akşam sanırım. sayfa görüntülenemiyodu yorumu yazıp gönderince.. öle yani.. sizin oralara da alıştım yani anlayacağın:))
    yorum yazmak için uğraşırım tabi arkadaşım geri kalırmıyım ben hiç senin sohbetinden:))
    öptüm canım..

    YanıtlaSil
  23. Filiz ablam tesekkurler, size tüm örgüler armağanım olsun..sevgılerle

    Hominigırtlak, olur olur koymasanda olur..Zaten içine değil üstüne süslük onlar..Afyon tohumu bildiğimiz haşhaş..Yani ben bilmiyordum öğrendim.. :)) Sonoma tarifte "poppy seep" diyor, gittik marketten aldik, sözlüğede baktim afyon tohumu diyor...Benim elimin altında ya sanki çok biliyorum herkes biliyor zannettim araştırmadım fazlaca...:))
    yorumun için teşekkürler, beğendiğine sevindim canım..

    Lama'cım olur mu öyle şey, senin salyalar bağımlılık yaptı sayfanı sıkça ziyaret ediyorum daha sık yorum yazmak lazım demek..Bu arada ben de afyon tohumlu örgülü mörgülü paskalya ekmek arası çörek yaptım :)) görmüyorsun..:P canim daha alışamadım blogspota yavaş yavaş daha da şaşırtırım seni..:)) sevgilerle

    Mutfakta Zen Tijen, teşekkürler ziyaretiniz için, beğendiğinize çok memnun oldum, sevgilerle

    YanıtlaSil
  24. Ohhh Yaman Aysem, guzel bir tarif olmus bu. Ellerine saglik.sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  25. Lokum Aybike, ben de ne diyeceğimi şaşırmıştım..Bir ekmek bir çörek bir paskalya dedim artık hangisi tutarsa...Canim o kadar çoktu ki yarısinı verebilirdim sana..:))Ekmek modasi bir de şekerli hamurlu pasta modası var, ekmeğin bir ucundan yakaladım ama bir de şeker hamurlarını mıncıklamak yoğurtmak isterim..:) Canim tavsiye ederim diğer ekmeklerimde güzeldir, haberin olsun..öptm sevgilerle...

    Nihal'cim lezzetacim, 2 paket bana az bile geldi, paketler küçücük zati...bana kalsa üç beş paket açardım.:)) beğendiğine sevindim canım, sevgilerle

    Misss zerrin'cim,Afyon tohumu haşhaş oluyormuş aynı zamanda..ben de yeni öğrendim(poppy seed:)koymasan da kokusu çıkar neden çıkmasın..onlar zaten süslük yerken tadını alıyorsun..benden de sana koççaman sevgiler

    Emel'cim, binbir sayfalı blogcum :)iyiyim sen nasılsın? canim somalya ekmeklerini hiç duymadım..tabii sen benden iyi bilirsin örgülü mörgülü envari çeşit ekmekleri..(envari mi denir ne denirse hatirlayamadim) teşekkürler doğum günü dileklerin içinde, sevgilerle

    bööörülcem hatlardandır canım, ama merak ettim doğrusu başka neler yazmıştın..:) biraz önce " ben bu ani hatirliyorum" dedim, sana da olur mu hiç? ama yorumunu okuyupta sılme olasığı olamaz..sanki rüyamda gördüm..bana çok olur hatta bu anı hatırladığımı söylediğimi de hatırlıyrum..ilginç..neyse canım uzun lafın kısası teşekkürler şeker yorumun için..öptm sevgilerle

    özlemcim, bulalım kafaları arasıra, varsın ekmekten bulalım...:) bu tohumun kendisi haşhaş olurmuş, aktarlarda vardır canım, orada yok yok zaten, birşey lazım olursa ben herkesi aktara gönderiyorum..he he! :) sinekli börek mi? iğrençsin nasıl böyle şeyler düşünebiliyorsun, heç yakıştıramadım sana..:)) öptm sevgilerle :)) he he!!

    büyülümutfakkokulum, öyle açımki diye başlamışsın, dedim bir sapık büyülümutfak kılığına girmiş bana yazıyor..genelde öyle başlar ya sapıkça yorumlar..:)) şaka yapıyorum..canım beğendiğine çok sevindim, tezgah üstünde daha önce örgü yapmadığıma şaşırdım kaldım..evet canım afyon tohumu haşhaş oluyormuş..sen de onayladığına göre tamamdır..:)) öptm sevgilerle...

    minik kuş, beğenmene çok sevindim canım, evet hem güzel kızardı hem de güzel şişti..:)) önceleri bir hevesle kendi ekmeğimizi kendimiz yapmaya başladık, şimdi yine marketten almaya başladık, nerde bizim taş fırın ekmeklerı nerdeee...teşekkürler canım yorumun için, sevgilerle

    ebruli tatlım, siz benım ustam sayılırsınız, ben anlayamıyorum tarife bakınca nasıl birşey çıkacağını..2 küçük paketçik maya bile yaz geliyor gözüme, hesap edin..:)) beğendiğine sevindim canım, teşekkürler yorum için..sevgilerle :))
    bu malzemelerle civciv kadar bişey çıkacak değil tabii bıdı bıdı...:))

    özlem333, bite şön :P

    yımırta sepeti sen misin? Aslı'cim, taniyamadim da...teşekkürler yorumun için canım, makina ekmekleride güzel oluyordur ama nedense bunlar daha başka gibi..üşenmezsen tavsiye ederim sana da..baget ekmeklerim ekşi mayalı ekmeklerim de var..:))seç beğen al, öptm canım sevgilerle

    disal'cim, alem hatunsun yaa, yorumların da pek oynak... arada olur böyle şeyler..:))daha kimler yorum yazmaya calisip vazgeciyor kimbilir..benim bile alismam zaman alacak..öptm sevgılerle

    süheyla canım teşekkürler, beğendiğine başarılı bulduğuna çok sevindim..örgüye devam...:) sevgilerle

    bööörülcem, bıdı bıdı bıdı...:)))




    ayseyaman çok yavaşsınız, gecenin kaçı oldu, iki satır teşekkür yazısı yazamadınız, ziyaretlerinizi doğru dürüst yapamadınız, dersleri ödevleri salladınız, çok yavaşsınız çoookk...

    YanıtlaSil
  26. Canım günaydın, blgisayarım yok ama sana acele olarak başkasından yazıyorum,ellerine sağlık, çok güzel olmuşlar, canım mücvere dereotun yoksa nane de koyabilirsin ben bazen öyle de yapıyorum, çok güzel oluyor, sevgilerimle ailecek selamlar...

    YanıtlaSil
  27. ooo ekmekler,çörekler olmadı yaman ayşem otur dersini çalış niye fırıncıların ekmeğiyle oynuyon:)))ellerine emeğine sağlık canım misss gibi olmuş işte örgüde çok güzel ya balıksırtı örün falan deselerdi:))arada kızımda tutturuyor saçlarımı ör diye ama hamurda bende biraz afallardım herhalde...sevgilerle

    YanıtlaSil
  28. Ayşecim ellerin dert görmesin, çok güzel olmuş nar gibi de kızarmış, çok duydum adını merak da etmiştim hani tadını, deneyeceğim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. Ayşeciğim Merhaba
    Paskalye ekmeğin çok güzel görünüyor. Kocaman ve nar gibi kızarmış bir ekmek olmuş. Paskalyenin kokusunu hep sevmişimdir bende. Ellerine sağlık canım.
    Blog değişimin hayırlı olsun.
    Sevgiler
    Hesna

    YanıtlaSil
  30. Ayşeciğim, ellerine sağlık, bence de çok güzel olmuşlar. Örgü yapma meselesine gelince, hepimizin en iyi bildiği şeyde bile tutulup kaldığı zamanlar olmuyor mu ? :) Hem zaten sonunda çok da güzel örülmüş işte...
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  31. merhabalar Yaman Aysecigim ellerine saglik tuzlu paskalya ekmeginde gayet basarilisin canim sekli nefis görünüyor lezzetide eminim öyledir size afiyet olsun,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  32. ayşecim insan balıksırtı örer demi:p değişiklik olsun diye:))
    ya bende 4 lü örgüyü unutmuşum şimdi saçlarımda deniyorum olmuyor zormuş be..
    sen işin içinden kolay sıyrılmışsın..ellerine sağlık canım güzel olmuş amann öğlede böylede sonuç midede..şaka şaka görüntü lezzetten önce:))
    öpiyom sevgiler..

    YanıtlaSil
  33. Ayşecik, sen buraya geçtin iyice marifetlendin sanki:))Misler gibide koktu paskalyan, ellerine sağlık. Haşhaş tohumuna afyon tohumu yazınca acayip güldüm. Direkt damardan giriyor arkadaşım dedim. Biliyorsun haşhaş deyince kimsenin aklına uyuşturucu gelmiyor ama afyon tohumu deyince, bir şeylere çağrışım yapıyor (ya da benim mi içim fesat. Şaka bir yana arkadaşım, sana güzel bir haftasonu diliyorum.Öpüldün.

    YanıtlaSil
  34. Ayşe'cim ellerine sağlık harika olmuş ekmeğin bu tohumlarda bir harika oluyor ellerine sağlık ...sevgiler...

    YanıtlaSil
  35. Yaman Aşyem pek de maharetli. Neler de yapmış öyle. Ellerine sağlık ne diyeyim. Biz de öyle bakalım ekrana.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  36. ellerinize sağlık,bende çok merak ediyorum hatta birkaç blogdan tarifde aldım ama cesaret edemedimm doğrusu.resimlerle anlatımınız çok hoş olmuşş :))

    YanıtlaSil
  37. Sinavinda basarilar cilgin Ayse'miz :))) Ya da nasil gecti diye mi sorayim, sinav bitti mi???

    YanıtlaSil
  38. Sevgili Ayşe,
    Çok lezzetli olmuş paskalya üstelikde tuzlu ve haşhaşlı..O güzel ellerine sağlık..

    Harika bir haft sonu diliyorum.Sevgilerimle..Gül/d.tadı

    YanıtlaSil
  39. Ayşe'cim sorunun cevabını sitemde verdim.Sordugum sorunun cevabı su degilse canim tekrar yaz.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  40. Sevgili Ayşe Hanım,
    Birkaç gün sayfanıza giremedim.Bugün bir bakayım dedim.Neler neler yapmışsınız.Yemiş kadar olduk valla.Ellerinize kollarınıza sağlık.Eşinizin geçmiş doğum gününü de kutluyorum.nice yıllara hep beraber ulaşmanızı diliyorum.Sevgiler

    YanıtlaSil
  41. paskalya tuzlu sen bulursun canım nerelerden neler bulup yaratıyorsun
    bence tuzlu daha güzeldir sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
  42. ellerien saglik cnm bende isvicre ekmegini(zopf brot) yaparken senin gibi oldum ucu birlesik olmayinca neresi ustte neresi altta kalcak afaliyor insan neyseki guzel gozukuyor tadida eminimki guzeldir :-) selamnuray(nehirs)

    YanıtlaSil
  43. AYŞECİM PASKALYAN ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK
    AFYON TOHUMU BİLDİĞİMİZ AFYONMU

    YanıtlaSil
  44. Tuba'cim, teşekkürler canım, beğendiğine pek sevindim...seninkiler kadar güzel olmasana ben de naçizane bir ekmek yaptım..Afyonlu..:))

    Fatma ablam, meşkulde olsan bilgisayarında olmasanda bana kıyamıyorsun değil mi? teşekkürler...bu arada mücver yaptım ama ilk ve son olsun..:))

    Eylülden abla, örgüyü zor yaptım nerde balık sırtı yapacağım..:) buradaki fırıncı amcalar turistler varsın ekmekleriyle oynayayım azcık :)) beğendiğinize çok sevindim teşekkürler...sevgilerle

    Safran'cim, aklında bulunsun devasa bir çörek oluyor, kalabalıksanız ne alaa ama bizim gibi iki kişiseniz çok geliyor, ne yalan söliyim bitiremedik biz..:)beğendiğine çok sevindim, sevgilerle

    Hesna, teşekkürler canım,beğenmiş olmana çok sevindim, evet kokusu nefis oluyor gerçekten, sevgilerle

    Defne'cim, oluyor canim :) Teşekkürler yorumun için, beğendiğine memnun oldum..Sevgilerle

    Seval'cim, teşekkürler canım..Lezzetide güzeldi ama görüntüsü gözümü fazlasıyla doyurdu..:))2 kisiye çok geldı beh güzelim..:) sevgilerle

    Sofraözlemim, tabi canım ne demek, hemen! :) beğendiğine sevindim canım, sen uğraşsan yaparsın onuda..:P önemli olan görüntü haklısın, he he :)) sevgilerle

    lalecim, bende de ayni çağrışımlar var..hem ben öyle damardan girmeyi çok severim.. evde çerez gibi bu tohumları yiyorum..heeeyyttt, var mı benden iyi tuzlu paskalyalı çörek ekmek yapacak blogcu, çıksın karşıma.. :)) he he! :))iyi haftasonları sevgilerle

    aslıcım, teşekkürler canım, ekmek üztü börek üstü kullanmaya başladım, gerçekten de hem dekoratik hemde lezzetliler..beğendiğine memnun oldum, sevgilerle

    Rabia'cim, efenim marifetli olan sizsiniz, hem çocuk bakıyorsunuz, hem çalışıyorsunuz hemde leziz tarifler veriyorsunuz..ben burda kendimi yırttım anca bir devasa çörek yapabildim..:) beğendiğine sevindim canım, sevgilerle...

    aysencım, saol canım, yorumlarınla yanlız bırakmıyorsun beni, teşekkürler beğendiğine sevindim..cesaretin olsun, sadece biraz zaman ve sabır istiyor ekmek yapımı...sevgilerle

    Lama'cim, sinav iyi geçti,aslın önemli olan geçen haftakiydi :{ bakalım ne oldu,sonuçları bekliyoz..öptüm seni çılgın çılgın...:)))

    Gül\d.tadi, beğenmenize ve ziyaretinize çok sevindim..Hemen buldum sayfanızı googledan..:) ben de sizi iyi haftasonlari dilerim tekrar, sevgilerle

    Ebruli tatlim,teşekkürler canım, geçen gün baktım ama türkçesini bile anlamadım, en kısa zamanda deniyeceğim...yazarım sana, ilgin için çok saol..sevgilerle

    Hülya hanım :) görüyorsunuz çalışıyoruz burada :)) tam yol ileri, şaka bir yana istediğim sıklıkta güncelleyemiyorum sayfamı..eliminden geldiğince işte... teşekkürler ziyaretiniz ve güzel dilekleriniz için..sevgilerle

    Gül ablam, güldürdün beni ablam, değişik tarifler bulmaya çalışıyorum ama herzaman olmuyor..Teşekkürler yorumunuz için..sevgilerle

    Nehirs (nuray'cim) aynen öyle oldu güzelim :) neyse toparladik sonra, beğendiğine sevindim..senin isvicre ekmeğin nasıl oldu merak ettim doğrusu, sayfanda var mı canım? sevgilerle

    Hülya :)

    Ayse26, Afyon bildiğimiz haşhaş..:) bahsettiğin hangi afyon canım anlayamadım, ne demek istiyorsun? he he! teşekkürler canım yorumun için sevgilerle



    Umarım bıdı bıdı yapmadığım kimse kalmamıştır, gözümden kaçan yorum olduysa kusura bakmayın..teşekkürler renk kattınız sayfama, iyi haftasonları dilerim...

    YanıtlaSil
  45. Sevgili Ayşe ;
    okurken pişerken çıkardığı mis kokusu burnuma geldi sanki :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  46. çok güzel bir tarif paylaşmışsınız,teşekkürler.blogspot'ta ilk ziyaretim,gerçekten doğru bir karar vermişsiniz,devamını dilerim.
    Ama ben sizi SOBE ledim...Çocukluğunuzdaki 3 şirin yaramazlığınız nedir?Merak ettiklerim arasındasınız:))
    Sevgiler,
    Emel,

    YanıtlaSil
  47. yine mi ben:))) kabaklı tatlıma yetişemedin bitti ama pastasına bekliyorum içinde ben varım belki bulursun:))) bana iyi uykular sana iyi akşamlar öptüm...

    YanıtlaSil
  48. Sanırım blogumun adını yazmamışım.
    asevi.blogcu.com
    cocukluğunuzun 3 şirin yaramazlığını paylaşırmısınız:))
    Sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  49. Nilay'cim, evet keskin bir kokusu var tüm eve dağılıyor hemen..beğendiğine çok sevindim canım.. sevgılerle

    Emel'cim teşekkürler canım..en kısa zamanda yazacağım çocukluk anılarımı, tam adamını sobeledin...:)

    Eylülden bu sefer yetiştim pastana..herşey harikaydı..öptm, iyi pazarlar, sevgilerle

    Emelcım ismini yazmana sevindim canim yoksa bulamazdim seni, eğer yorum yazarken otherı secer, uste adını altada da http diye başlayan adresını yapıstırırsan ısmınde de lınk verırsın tabii üşenmezsen...
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  50. canım ne oldu, mücver istediğin gibi olmadımı, çok merak ettim doğrusu, cevabını bekliyorum sen buraya gel ben sana yaparım canım...:))canım sevgilerimle ailecek selamlar...

    YanıtlaSil
  51. selamm

    geçerken uğradım bu hafta sonu çok yoruldum işe nasıl gidiecem bilmiyorum :)))

    sevgilerr
    aslı

    YanıtlaSil
  52. Banner guzel olmus Yaman'cigim...

    YanıtlaSil
  53. Bende diyorum niye bu kıza bu kadar kanım kaynadı meğer aynı camiadanmışız:)))bu arada resimlerindeki gizemide çözdüm sende benim gibi yüzün eskimesin diye çıkmıyosun ortaya bende o yüzden gelen teklifleri kabul etmiyorum:))) bu arada senide kıyıda köşede görmek isterdim hangi klip hangi reklam hani araştırsam bulamazmıyım..seni nasıl şaşırttım algılamaya çalışıyorum:)) iyi bi şeydir herhalde gece vakti bu kadar merak yeter ama:)) güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle sevgiler...

    YanıtlaSil
  54. Canım sana bişey sorucam.Bloggere üye olurken google hesabı açmak gerek bu ücretlimi.Bi bilgin varsa iletirmisin bana.

    YanıtlaSil
  55. Fatma ablam, olmaz mi hiç, oldu tabii..Güzel oldu ama dediğim gibi heryer yağ, kızartma koktu..:)) Umarim diğer tariflerle beraber en kısa zamanda onlarıda yayınlarım..sevgilerle

    yımırta sepeti, geçerken bir uğramışmış :)) he he! canimsin ne iyi yaptin, hoşgeldin..Bu yorgunluk tatlı yorgunluk geçer hemencik... sevgilerle

    Lama'cim, teşekkürler, beğendiğine çok sevindim..Nihayet benimde bir bannerim oldu..Kendi elcağızımla yaptım, günler aldı inanır mısın!

    Eylül'cüm benim de kanım kaynadı sana, haklısın canım bu camia çekmiş bizi birbirimize..:) benim aslinda eskiyecek bir yerim de yok, sadece resimler öyle denk gelıyor..:) yeni yazida biraz daha açtım kendimi..Bu arada google arama yaptım ama heç bir video görüntü bulamadım..:) Kargo'nun klibinde ve Turkiye Is bankasi reklaminda cikmistim, hey gidi gunler heyyy...Aldin beni nerelere goturdun canim gece gece, Koray Candemir hayraniydim ben, asiri fanatik falandim..oy oy neyse, bu konu il ilgili sabaha kadar konusabilirim ama konusmayim, evli barkli bir bayanim artik, degil mü? sevgilerle canim

    333Özlem canım, evet blogger ücretli, simdi sana bir hesap no göndereceğim, burada yaklasık 1mılyon YTL yatır, ben senın ıcın gereklı ıslemlerı yapayım sonra da..:))yok yok saka yapiyorum, canim burasi da ucretsiz, hizmetler super burda :) bana esim gmail almisti, eger gmailin yoksa sana benim gmail araciligi ile davetiye gonderebiliriz, hesap acariz yani..ister misin? optm sevgilerle

    YanıtlaSil
  56. hey allahım yalnış yere yorum yazmışım ayşe ablacım alemim galiba ben:))))))))

    YanıtlaSil
  57. Yaman Ayşem çok nefis bir tarif bu! Çok, çok teşekkür ediyorum. Tarifini uyguladım mükemmel oldu sonuç. Bir kaç fotoğrafını çekip forumda

    http://yemeksaati.net/forum/index.php?topic=116.0

    büyük bir gururla yayınladım.
    Kucak Dolusu Sevgiler Ve Selamlar... Aleyna-Dilara

    YanıtlaSil
  58. bu paskalya ekmeği değil.musevilerin cuma akşamı yedikleri geleneksel ekmeğidir.düzeltmek istedim.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails