14 Nisan 2007 Cumartesi

Ye # Özel Yılbaşı ve Bayram Etkinliği: YENİYIL ŞANS KURABİYESİ


Yeniyılda herzaman yeni ve güzel dilekler paylaşılır. Hayaller kurulur, tahmin etmeye çalışırız neler olacağını!
Ben son zamanlarda her düşündüğümü yemek istiyorum bu yüzden aklıma Şans Kurabiyeleri (Fal kurabiyesi de deniyor) geldi, orjinal adı Fortune Cookies. Çin restaurantlarında yemeklerden sonra hesapla birlikte gelen :) içinden çin atasözü ya da fal çıkan kurabiyelerdir bunlar. İnternette yüzlerce tarif, bilgi bulabilirsiniz ama hepsi yabancı...
Siz de yeniyıl dileklerinizi yazın ince uzun kağıtlara, sevdikleriniz de size yazsın. Pişirin Falları! Benim içinde bir şans kurabiyesi kırar mısınız?



Malzemeler: (yaklaşık10 adet için)

*1 yumurta beyazı
*2 dolu yemek kaşığı un
*2 dolu yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı su
*1 çimdik tuz
*2 dolu çay kaşığı mısır nışastası
*Malzemeler doymalık değildir, tadımlıktır !

Hazırlanışı:

Geniş bir kapta yumurta beyazını köpük oluncaya kadar iyice karıştırın daha sonra içerisine yavaş yavaş sekeri ilave edin. Bir çimdikte tuz.
Başka bir kapta unu,su,sıvı yağ,mısır nışastasını karıştırın. Sıvı, krema gibi olacaktır. Bu karışımı yumurtalı şeker karışımına ekleyin.Eklerken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır.Yumurta köpüklerine zarar vermeden karıştırmalısınız.Bunun için önce kaşıkla ortadan sıvıyı yarın ve diğer tarafa doğru alın, sonra tekrar ortadan bölün ve karışımı yavaşca tamamlayın.(karışımın tamamlanması yaklaşık 1-2 dakika alabilir.)
Fırın ısısı 200 derece olmalı, tepsinizin ters tarafını kullanmanızı tavsiye ederim ve mutlaka yağlayın. Her defasında sadece 4 er adetlik kurabiye hazırlayın.Pişme süresi yaklaşık 4 dakika! Fırından çıkan kurabiyelere mümkün olduğu kadar hızlı şekil veriniz. Eğer yumuşak kaldılarsa şekil verdikten sonra yaklaşık 10 dakika daha fırında 130 derecede pişirin.
Yeni yılınız kutlu olsun.
Sevgilerle

not: yemek kaşıkları ve tatlı kaşıklarının ölçüleri tepeleme, dolu olarak güncellenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails