14 Nisan 2007 Cumartesi

Çikolatalı Yaşpasta Tarifi



" Çikolata " filmi bir anne ile küçük kızının, sessiz sakin bir Fransız kasabasına gelip, burada nefis bir çikolata dükkanı açmasıyla başlar. Kasaba halkı çok mutaassıp olduğu için başta bu işe karşı çıkar. Sonunda dükkandan yayılan baştan çıkarıcı çikolata kokusuna kimse dayanamaz. Kendi ruh hallerine göre seçilen çikolataların etkisine kapılan kasaba halkı, içlerine bastırdıkları duyguları dışa vurur. Zamanla kasaba halkının sevgisini kazanan kadın, nehir kıyısında tanıştığı çingeneye de aşık olur. Bu çingene tahmin ettiğiniz gibi yakışıklı Johnny Deep'dir...




Çikolata masal tadında nefis bir film. Filmi izlerken yanınıza bir paket de çikolata almanızı tavsiye ediyorum. " Hangi çikolatayı alayım?" derseniz, buna cevabı burcunuz versin.:))


Koç
: Buruk ve damakta acımsı bir tat bırakan çikolatalardan hoşlanırlar.
Terazi: Damakta yumuşak bir tat bırakan sütlü çikolatalardan ve kutuyla uyumlu ambalajları olan çikolataları beğenirler.
Boğa: Fıstıklı, fındıklı ve sütlü çikolatalar favorileridir.
Akrep: En pahalı ve özellikle viskili çikolatalara hayır diyemezler
İkizler: Kararsız olduğu icin birçok çeşit çikolatayı tercih eder.
Yay: Çikolatadan cok paketine önem gösterir. Favorisi, nostaljik paketli çikolatalardır.
Yengeç: Lezzetli ve alkollu çikolataları tercih ederler.
Oğlak: Kaliteli çikolataları severler.
Aslan: En kaliteli, en pahalı ve en sık paketlerde sunulan çikolataları severler.
Kova: Kalitesi, markası, lezzeti, tescilli olan cikolatalara bayılırlar.
Başak: Özen gosterilmiş bir paket icinde tek tip çikolataları severler.
Balık: Bütün çikolata çeşitlerini severler.



İşte bu da benim filmden gaza gelerek hazırladığım çikolatalı, portakallı, nescafeli pasta tarifim.
Benmari usulü eritilmiş çikolata, İremari çikolatalı tomarlı! Teşekkürler Teatime'cim! :)

Kakaolu Pandispanya tarifi- Sünger Kek
Pandispanya için malzemeler:
*Yarım bardak( ~60gr) + 2 yemek kaşığı kek unu ( kaşık çok tepeleme olmasın)
*2 yemek kaşığı kakao ( kaşık çok tepeleme olmasın)
*4 yumurta
*Yarım + çeyrek su bardağı şeker (~185 gr)
* 1 paket vanilya
Şerbet için malzemeler:
* 1 çay bardağı süt
* 2 çay kaşığı nescafe
Pasta kreması ve süsleme için malzemeler:

* 1 su bardağı çiğ krema (ya da süt kreması- marketlerin süt reyonlarında bulabilirsiniz, sanırım Pınar'ın küçük kutularda sattığı çiğ kreması mevcut)
* 1,5 yemek kaşığı toz şeker
* 1 yemek kaşığı kadar damla çikolata
* 4 parça bitter çikolata
* Biraz kakao

Hazırlanışı:
1.Unu ve kakaoyu birbirine karıştırarak en az iki defa elekten geçiriniz. Pandispanyanın nasıl hazırlandığına buradan ulaşabilirsiniz. Verdiğim linkteki çilekli pastanın kek tabanını bu pasta için kakaolu olarak hazırladım.
2.Pasta krema için; önce çiğ kremayı, şekeri ve kakaoyu birbirine karıştırın. Koyu kıvama gelinceye kadar iyice çırpıp, kullanıncaya kadar buzdolabında saklayın.
3. Hazırlanan kekinizi ip yardımıyla ya da bıçakla ortadan iki bölünüz. Kekin alt kısmına sütün içinde erimiş olan nescafenin yarısını serpin. Daha sonra pasta kremasının yarısını heryere eşit gelecek şekilde sürüp, damla çikolataları dağıtın. En son portakal dilimlerini arzu ettiğiniz gibi koyun.
4. Diğer kekide üstünü yerleştirip, sütlü nescafeden serpin. Üzerini pasta kreması ile iyice kapatın. Buzdolabına koyun.
5. 4 parça bitter çikolatayı benmari usulü eritin. ( Bir tencerenizi yarıya kadar sıcak su ile doldurup, ağır ateş üzerine oturtun. Bu tencerenin içine daha küçük bir kap içinde çikolata parçaları konup, eritin)
6.Erimiş çikolatanızı tepsinin üzerine çok ince bir kat halinde sürün, buzdolabına tekrar donması için koyabilirsiniz. Daha sonra bir büyük bıçak yardımıyla, iki elinizle bastırarak yanlara ve kendinizden dışarı doğru kazıyın. Çikolatalar dükümlü boru şeklini vermeye çalışınız.
7. Afiyetle

Not: Tarifte kullanılan su bardağının ölçüsü normal su bardaklarından biraz daha küçüktür. Yemek kaşıkları tepelemeden biraz daha az.


3 yorum:

  1. merhaba yaptığınız tarifler pastalar çok leziz görünüyor ben hiç pasta yapmadım sizin tariflerden denicem ama bu çikolatalı doğumgünü pastası tarifinde kabartma tozu kullanılmıyormu acaba yapacağım ama tereddütte kaldım bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. İsimsiz ziyaretci, merhaba, ilginiz için teşekkürler.
    hayır kesinlikle kabartma tozu kullanılmıyor, bu kekin özelliği yumurta beyazı ile kabarması. İçinde yağda yok, çok hafif bir pandispanyadır. sadece yapılma tekniğine dikkat edilmesi gerekiyor. tarife uyulmazsa kekiniz çökebilir.

    http://ayseyaman.blogspot.com/2007/11/ilekli-ikolatali-pasta.html Bu linkteki pastamda son pastalarımdan biri..Aynı teknikle yapıldı, hiç birinde kabartma tozu yok. Linkteki pastanın pasta dolgu kremasını kullanmanız tavsiye ederim çok daha lezzetlidir. Çikolatalı yapmak için içine iki yemek kaşığı kakao eklemeniz yeterli..
    Umarım dener ve memnun kalırsınız. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Teraziyim amaaaa... asla sütlü çikolata sevmem :D Bitter olsun, kaliteli olsun, şık olsun (eh bu biraz uydu) alkollü de olsun mümkünse :D

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails