14 Nisan 2007 Cumartesi

Elma Şekeri Tarifi



Öncelikle herkesin yeniyılını ve bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Sağlıklı, mutlu güzel günler geçirmeniz dileğiyle.Bayramı ilk defa eşimle beraber geçireceğim bu yüzden çok sevinçliyim ama ailelerimizden uzak olacağımız için de üzülüyorum. Bu bayram eski bayramlar hatırlanarak geçecek. Sevdiklerimle ancak bilgisayar ekranı karşısında bulaşabileceğim. Neyse biraz daha uzatırsam acıklı bir gurbet hikayesi dökülecek satırlara :{

Bayram için ne yapsam ne yapsam.....Baklava açamam, pasta börek yapamam. Ve fikrim geldi :) Kendimi ve eşimi kandırmak için iki elma şekeri yeterliydi. Gıda boyası aramak için gidilen markette, hazır pakette-çubukları içinde elma şekeri şurubu bulunur. İlk deneme herzamanki gibi fiyaskoyla sonuçlanır. Tekrar markete gidilir yeni bir paket şurup alınır.

Malzemeler:
* 1 su bardağı şeker
* Yarım paket elma şekeri şurubu ( Birazcık gıda boyalı elma şekeri tarifleri internette mevcut )* Yarım su pardağı su
* 2 kırmızı elma ( yıkanmış, kurulanmış )

Hazırlanışı:
* Malzemelerin hepsi bir tencerede yaklaşık 15 dakika orta ayarda kaynatılıyor, karıştırmanıza gerek yok.Şurubun hazır olup olmadığını anlamak için: bir soğuk su bardağına bir damla şuruptan damlatınız. Damla kırılgan ve çubuk gibi bir şekil aldıysa ocağı kapatın.Ve elmaların sığabildiği küçük cam bir kaseye dikkatlice şurubu dökün. Lütfen herşey kuru olsun. Şurup çok sıcak, sıçrayabilir!Elma şekerlerini koyacağınız tabağı birazcık yağlayabilirsiniz.Serin ve kuru yerde saklayınız yada buzdolabın da! Yaklaşık 1-2 dakika içinde hazır. Çocuklar bayılacaakk! Afiyet olsun.
Sevgilerle

3 yorum:

  1. bu surup hangi reyonlarda bulunuyo acaba ve siz hangi ulkedesiniz hangi marketten aldiniz vs vs bu sorular böle uzar :)

    selamlar

    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Surubu sebze-meyve reyonlarinda elmalarin yaninda buldum :) Walmart adındaki büyük bir marketten aldım...
    Burası Amerika herşeyin hazırını bulmak mümkün :)
    selamlar

    YanıtlaSil
  3. wallmart buradada vardi ama kapatildi.Real e falan bakmak lazim

    yanit icin tesekkürler

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails