14 Nisan 2007 Cumartesi

TAYLAND MUTFAĞI

Tayland yemekleri (Thai Food)
Acı, tuzlu ve tatlı bir arada!

Yapışkan pilav (Sticky rice)

Cam makarnalı çorba (Glass noodle soup)


Baloncuklu sütlü çay (Bubble tea- Pearl milk tea)

Menüde ayrıca;
* Sütlü, hindistan cevizli ve acı baharatlı çorba... (Coconut milk soup...)
* Acı baharat salçalı, kızarmış sebzeli yumurta...(Fried egg with curry and onion, shrimp, garlic...)
* Kızarmış soslu tavuk (Chicken barbeque)
* Elmalı tart

İlk davetiyemi harika bir Tayland sofrası için aldım. Sevgili sınıf arkadaşım Walaiporn Panyathip, kısaca Nung, geçen hafta beni, eşimi ve diğer sınıf arkadaşlarımızı evine yemeğe davet etti. Hayatımda ilk defa Tayland yemeklerini tadacağım için çok heyecanlıydım. Ben ve eşimle beraber heyecanlı olan bir Alman, bir Çinli, bir Vietnamlı, bir de Perulu vardı.(fıkra başlangıcı gibi oldu!) Dünyanın farklı yerlerinden, farklı kültürlerinden gelip, bir Tayland sofrasında toplaşıp, aynı dili konuşmak, farklı tadlar keşfetmek nefis bir deneyimdi

Aramızda Nung'un eşi Andy ve bizimki dışında hepimiz konuşurken ne durumlara düştük anlatamam. Benimkinin gözlemini yorumsuz yazıyorum, aynen şöyleydi : " Yaaa hem konuşamıyorsunuz hem de herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmaya çalışıyorsunuz" :) Doğrudur, ben farkında değildim! Düşülen bir komik durum daha vardı. O da sebzeli camlı makarna çorbasını yemek çubuğu (Çinlilerin kullandığı yemek çubuğu- chopstick) ile yerken ben bizzat yaşadım.

Tayland yemekleri en az bizim yemekler kadar lezzetli. Fakat az biraz daha baharatlı ve acısı tatlısı bir arada! Biz çorbayı içerken ve yemekleri yerken her ne kadar acı desekte, ev sahibesi " siz daha acı yememişsiniz" gibi bir ifade kullandı. Ben anladım onu! :)

Buradaki Türklerden görmediğim arkadaşlığı, sıcaklığı ve misafirperverliği onda gördüm. Her zaman her anlattığını anlamasam bile, kanımı kaynatan bir arkadaşlığı var. Herşey için tekrar çok teşekkürler Nung ve sevgili eşi Andy! :)))
Sevgilerle


Nung ve mutfağı






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails