14 Nisan 2007 Cumartesi

Hayal Kiran Kek ve Cikolatali Kitirlar

citircikoblog

HAYAL KIRAN KEKİM OLDU ÇİKOLATALI KITIR!

Sevgili arkadaşım Halenze'nin verdiği tavsiyeye uyarak; çöken kekimi minik minik parçalara böldüm. Bir yandan da Kayahan şarkısı "Ben Neeerdeee Yanlış yaptımmm"ı mırıldanıyordum.
Neyse her işte bir hayır varmış, şimdi elimde sayısını bilmediğim kadar çok Çikolatalı kıtır kekim var.:)
Daha sonra minik kek parçalarını fırında kıtır kıtır olana kadar pişirdim.Bunun için alüminyum folyo kullandım tepsiye dizmedim.
Kıtır olan parçalarıda,erittiğim çikolataya batırdım. Nefis oldular. :) Teşekkürler Halenze!

Gelecek sefer sade ve kolay bir kek tarifi deneyeceğim ama henüz değil :)

İşte fiyaskonun başlangıcı...



Ne güzel de kabarmaya başlamıştı, ne heveslenmiştim sonunda benim kekim de kabarıyor diye! Hatta neredeyse kabından taşacaktı ama bu sevincim çok kısa sürdü. Neydi işin tekniği...
Biraz internette kek yapımıyla ilgili bilgiler aradım; sorun yağ ve şeker ikilisinin benim kekimde yeteri kadar çok baloncuk çıkaramamış olması, çıkan baloncuklarında kuvvetli olmadığıymış. Ayrıca benim fırının ısısı 175 derecede olmasına rağmen, kullandığım kap borcam olduğu için, bu ısıyı otomatik olarak 10-15 derece düşürüp 165 derecede kekimi pişirmem gerektiğini öğrendim. Bu bilgilere sahip olmadığım için kekim ÇÖKMÜŞŞŞ! :(

4 yorum:

  1. selam blogunuzu technoratide görüp zıpladım buraya.ya header daki çuku resmini çok sevdim ben. çok canlı ve çok iyi yakışmış oraya. blogunuzu gezmeden ben hemen yazmak istedim size. kendinizi anlatmanız kısa ama çok dolu olmuş çok iyi bir anlatım sevdim doğrusu. sizi bloguma davet etsem gelir misiniz?
    bende de herşeyden var çünkü ben herşeyi merak eden bir çocuk gibiyim. ne öğrensem hemen bloguma ekliyorum. http://www.teknomenu.com
    ayrıca bu adrestede yazıyorum, ziyaret edebilirseniz beklierim iki adrese de sizi. sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  2. Selam Breeze,
    ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkürler , technoratiye sanırım beni esim kayıt etmiş, resimlerimi flickr ekliyorum orada da görmek hoşuma gitti..
    Blogumu begendiğine sevindim, bende siteni ziyaret ettim, teknomenuyede baktım, bundan sonra sık ziyaret etmeye çalışırım..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Sitenizi çok güzel, yazdıklarınızı da çok eğlenceli buldum, başarılarınızın devamını dilerim. :)

    YanıtlaSil
  4. Ayse hanım siteniz cok guzel ve cok profosyenel.cok begendim.Sizden ilham aldım,bende denemelere basladım..cok pratik yapmam lazım..selamlar gorusmek dilegiyle..

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails