14 Nisan 2007 Cumartesi

Tiramisu ve Makarna Tarifi



Dünya mutfağını keşfetmeyi seviyorum. Yaklaşık 27 senedir Türk mutfağının tadına bakıyorum ve hala da bilmediğim adını duymadığım lezzetlerimiz var ama aynı zamanda yeni tadların da arayışı içindeyim.

Gittiğimiz meşhur İtalyan lokantası Olive Garden da ödenen hesaptan sonra bu mutfağı da kendi mutfağıma taşımaya karar verdim. Bir de lokantada görüpte yiyemediğim tatlı vardı
ki anlatamam! İtalyan klasiği Tiramisu ve Fettucine Alfredo soslu Makarnayı artık evde kendim yapıyorum, peynirlerimiz İtalyanın uçsuz bucaksız köylerinden gelmiyor ama lezzetimiz onlarınkiyle aynı...


Fettucine Alfredo Soslu Tavuklu Makarna

Harika bir de İtalyan filmi var tanıtmak istediğim. Türk yönetmen Ferzan Özpetek'in ödüllü İtalyan filmi " Karşı Pencere". İçinde birden çok hikayeyi barındıran fakat özünde aynı olan, beni derinden etkileyen bir film bu. Filmi harika bir lezzette anlatan bir yazı var burada! Sinemadan kaleme düşenlerde Özlem Özdemir nefis bir anlatımla filmi tanıtmış. Tekrar izlemiş kadar oldum. Ben filmden tahmin ettiğimden de çok keyif aldım. Aşağıdaki resimlerden çok daha fazlası var "Karşı Pencere"de!



Karşı Pencere / La Finestra di Fronte (2003)


Tiramisu Tarifi:

Malzemeler:

* 2 paket labne peyniri
* 1 su bardağı süt kreması=çiğ krema
* Yarım su bardağı şeker

* Kakao

* Çikolata rendesi
* Nescafe
* Espresso
*20 adet kedi dili

Hazırlanışı:

1. 1 kahve fincanı sıcak suda 1 çay kaşığı Nescafe eritin. Daha sonra 1 kahve fincanı sıcak süzülmüş Espresso ile karıştırıp soğumaya bırakın.

2. Çiğ kremayı sert köpük oluncaya kadar mikser ile çırpın.

3. Bir kasede şeker ve labne peynirini karıştırıp içine yavaşça çiğ krema köpüğünü ilave edin.
4. Kedi dillerini soğutulmuş kahve karışımına bir-iki saniye batırıp hemen çıkardıktan sonra borcama yarım santim aralıkla dizin. (kedi dillerini birbirine yapıştırmayın aralarında yarım santim boşluk olsun, böylece krema aradaki boşluğu doldurur, sunumu daha hoş olur)

5. Kremanın yarısını kedi dillerinin üzerine dökün üzerine de kakao serpin, daha sonra çapraz şekilde bir sıra daha kedi dillerini ıslatın dizin ve geri kalan kremayı boşaltın..En üstene yine bolca kakao serpin, çikolata rendeleyin, streçle kaplayıp bir gece dolapta bekletin.


Fettucine Alfredo soslu Makarna

Malzemeler:

* 2 parça kemiksiz tavuk eti

* 1 paket yassı spagetti makarna

* 2 kutu süt kreması=çiğ krema

* 1 su bardağı permesan peyniri ( kaşar peyniri kullanabilirsiniz)

* 2 çorba kaşığı tereyağı

* 5-6 adet taze fesleğen yaprağı

* tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Tavukları parmak kalınlığında doğrayıp, yağsız tavada kızartın. Üzeri hafif kahverengileşince biraz tuz serpin. Diğer yandan süt kremasını, tereyağını, permesan peynirini biraz tuz ve karabiber ile karıştırıp pişirin.(süsleme için biraz peynir ayırın) Krema kaynamaya başlayınca içine tavukları, doğranmış fesleğen yapraklarını ilave edin. En sonunda tüm karışımı haşlanıp, suyu süzülmüş spagettiye ekleyin, iyice karıştırın. Afiyetle

Sevgilerle



5 yorum:

  1. Efendim, Yaman Aysem,
    Cok cok hayirli olsun, cok guzel olmus. Bir de kendini ne guzel anlatmissin, cok sekersin. Bir de daha buyuk basta su resmini seni goreyim, cok gizemlisin, hangi resmine baksam tam goremiyorum seni, bunda daha net ama buyutmak mi lazim.

    Bende hemen senin yeni adresini kopyalayayim ve artik sana buradan ulasmaya calisayim.
    havalar bu sene cok antika gitti buralarda. Kendi sitemde de yazdim ama, kac gundur bir yagmur ki sorma. Her yerlerden seller akiyor, hatta buralar pek soguk olmazken bu gece 40 F olacak diyorlar.
    Turkiye'ye gidemiyisinize uzuldum, hayirlisi olsun belki kisa dogru. Ya da biz Turkiye'den gelince buraya gelirsiniz, tamam mi? Cok opuyorum Yaman Aysem, kendine dikkat et ve esine de selamlar. tekrar hayirli olsun. Sevgi ve saglicakla kalin.

    YanıtlaSil
  2. Aybike canim lokum gibi geldim. Buraya alışmak zaman alacağa benziyor, yorum geldiğini bir sekilde gördüm ama hangi yazıya geldi nasıl onay vereceğim ayyy bir tuhaf oldum..:))
    ee azcıkta gizemimiz olsun,çoğu zaman gizem karizma falan kalmıyor ama olsun. Havalar burada da iyi sayilmaz..Neyse daha kotu olmasinda, Allah korusun..
    Yorumun için çok teşekkürler canım..
    En kısa zamanda görüsmek dilegiyle
    sevgılerle

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Ayse, yeni evin hayirli olsun. Umarim seversin. O zaman biz de adresini yenileyelim bari:))
    Bu arada, yeni evine gecerken, benim adresi listenden ucurmussun:)) Bilmem kaza ile mi oldu, yoksa ucurmak mi istedin:)) Neyse, gule gule otur. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. tuba'cim canim taşınma işi bitmek bilmiyor ki, hala yerleşemedim. :) sığamıyorum hiçbir yere :P bak yorumuna bile kaç gün sonra cevap yazıyorum :P he he! Şaka yine bir yana gerekli düzeltmeleri hemencik yapmıştım. Şimdi eski yorumlara bakarken farkettim seninkine cevap yazmamışım, garip kalmasın dedim.:)
    Desteğin ve güzel dileklerin için tekrar teşekkürler..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  5. sevgili ayşe dergin hayırlı olsun içindekilerde çok lezetli ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails