19 Nisan 2007 Perşembe

Kırma Börek Tarifi



Börek benim kanımda var, ben Tatarım....

Büyük büyük dedelerim vakti zamanında Kırım'dan Romanya'ya, dedelerimde Romanya'dan Türkiye'ye göç etmişler. Sülalece biz Tatarız. Fiziksel özelliğimizden dolayı Türkten çok Asyalıya benzetiliyoruz. Yuvarlak surat, çıkık elmacık kemikleri, basık ve küt burun, çekik göz...belirgin Tatar hatlarımızdan sayılabilir. Tatar inadını duydunuz mu bilmiyorum ama çok da inatçıyızdır.

Velhasıl lafı nereye getirmeye çalışıyorum ben..Diyordum ki ne Tatarca konuşabilirim, ne de anlayabilirim... Ama rahmetli babannemin çiğ böreklerini ve şapka böreklerini (mantı) dün gibi hatırlarım, unutamam hiç. Ben henüz o beceri ve cesarete sahip değilim, ben sadece basit bir kırma böreğini yapabilirim. Kırma börek Eskişehir'de de sıkça yapılan bir börektir. O da şöyle olur; :)))

Malzemesi:
* 3 yufka
* Bir kalıp beyaz peynir (Lor peyniri kullanmanız tavsiye edilir)
* Yarım demet maydonoz
* Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:
* 1 su bardağı yoğurt
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 yumurta
* Biraz tuz

Hazırlanışı:
Öncelikle peynir ve ince doğranmış maydonoz, yarım çay bardağı sıvı yağ ile birlikte karıştırılıp, iyice ezilir.
1. şekildeki gibi yufka ortadan ikiye bölünür ve peynirli harçtan sürülür.
2. şekildeki gibi katlanır.
3. şekildeki gibi büzdürülür ve bıçak yardımıyla kesilir.
4. Yanyana gelecek şekilde borcama dizilir. Üzerine hazırlayacağınız yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz karışımı dökülür.
5. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
6. Afiyetle

1. 2. 3.

4. 5. 6.

Not: Tanıdığım ünlü Tatarların başında, İlhan Mansız, Mithat Körler ve Tatar Ramazan gelir. Duyduğumu göre Tatar markası anti tartar da, Eskişehirlilerin icadı kuvvetli diş macunuymuş, anti tartar, Tatar halkının sevdiği diş macunu..:)

Sevgilerle

48 yorum:

  1. ellerinize sağlık,ben de çok severim böreği.hem de her çeşidini :))

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık nefis olmuş oğlumda börek istiyor şimdi bende yapayım bariiii

    YanıtlaSil
  3. Ayşe'cim bir dilim olsada yeseydim şimdi, ellerine sağlık, benimde Yalova'lı arkadaşım vardı Tatar, harika çiğ börek yapıyorlardı, nefis olurdu, eminimki sende harika yapıyorsundur, sevgiler, kolaylıklar..

    YanıtlaSil
  4. cococum uzun bi aradan sona merhaba diyorum sana..yeni sayfan hayırlı uğurlu olsun ,gule gule kullan, tıklayanın çok olsun, google da yerin ilk sıra olsun inşallah (bunlar yeni moda teknolijik iyi dilekler ,bunların bir de beddua tipleri var ki kopuyorum neyse ben devam ediyorum konuyu dağıtmadan)
    kırma böreğini teyzem, rahmetli anneannem de çok yaparlardı. Aklıma eskişehir geldi canımda feci halde börek istedi. Neyseki bu hafta sonu ben nerdeyiiiim eveeeet eskişhirdeyim :))) gidipte çiğbörek yemeden olmaz ,şimdi bir de kırma sparişi vermem gerekcek anneme.Merak etme senin içinde hepsinden yerim.
    Bu arada rahmetli babaannenin çiğböreklerinden yemek bana da nasip olmuştu ahh ahh ne guzel ne gelenceli gunlerdi.
    Senin börek de yine harika görunuyor buradan kokusunu aldım sanki.eline sağlık.Çok çok öptum..

    YanıtlaSil
  5. Bak bak bak neler duyuyorum, hem güzel bir börek tarifi verilmiş hem de üşenilmeden tatarlar anlatılmış. Benim ilk eşim Eskişehirliydi, annem de Ankara Polatlı lı olduğu için tatarları iyi bilenlerdenim ve tabi böreklerini de. He he tek sen değilsin tatar böreklerini bilen. Ben de diyorum ki bu kıza niye kanım kaynadı böyle, şimdi anlaşıldı. Tatar Ramazan dan:))) Bu arada takip et tabi vatanının haberlerini, turist şehrindesin diye unutma buraları:) Sevgiler kendine iyi bak ve böyle güzel bir börek içinde ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Aysen'cim, börek sizinde kanınızda var demek ki..:) Bol börekli çörekli günler..Sevgilerle

    Azize,teşekkürler beğendiğine memnun oldum. Erkeklerin hepsinin kanında börek var ister Tatar olsun ister olmasın...Oğluşunu bekletme o zaman..afiyetle...

    Ebruli Tatlım, yok be güselim ben yapamıyorum çiğ börek daha doğrusu hiç denemedim. Şimdi yapamıyorum desem de sen zaten inanmıyorsun :) Arkadaşına Tatarca selam göndermek isterdim ama malesef gönderemiyorum. İnsanın kendi öz dilini bilmemesi çok tuhaf değil mi?...Sevgilerle

    Teatime Iremcim, merhaba cococum, hoşgeldin ve güle güle sana...:) Ne güzel Eskişehire gidiyorsun selam söyle benden de..Bol bol çiğ börek ye..Mantı ye...:)Keyfini çıkar ailenle, işi gücü bırak, kafayı bir güzel RESETLE.... Trenle gitmekte ayrı bir güzel olacak..Nostalji rüzgarları estireceksiniz..
    hayır dualarını da aldım, saolasın canım..Sayfayı beğendiğine sevindim , baktım buradan da sıkıldım wordpress'e geçerim artik..:) Sıkıldım mı kimse tutamaz benii..
    öptm sevgilerle, hayirli yolculuklar...

    Lalecim, canım sen Tatarın çiğerini bilirsin o zaman...:) Demek ondan kaynaşmışız biz, anlaşıldı..Haber takipteyim canım :)...sen de kendine iyi bak,öptm sevgilerle

    YanıtlaSil
  7. Ahkam kesmede uzerime yoktur:P

    Daha kahvalti yapmamisim, cay hazir yanina ne yapmali diye dusunurken bu borek karsima cikiverdi, sevenleri ayirmak olmaz, Ayse Hanim mesaj alindi mi??? GoNder bakalim iki dilim surdan-biri bana, biri Bay Lama'ma-

    YanıtlaSil
  8. Pişşt Ayşeeee,

    Ben de anti tartar kulanıyorum. Acaba tatar olabilirmiyim :) Hem bu yaptığın böreğide pek sevdim.. Sanırım tatarım evet evet ... evet evet ...

    Ellerine sağlık ayşem ayşem. Pek güzel olmuş ...

    Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  9. BENDE KUSUR KALMAYIP AHKAM KESEYİM BARİ BÖREK HARİKA BEN İÇİNE PEYNİR KOYMADAN AYNI ŞEKİLDE YAPILMIŞ BÖREKTEN YEMİŞTİM TADIDA OLDUKÇA GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  10. Tarif süper de ya o anti tartar meselesi;)Yani aydınlattın ya bizi süpersinnnn ne diyem;)

    YanıtlaSil
  11. canım
    tatar mısınnnnnnnnnnnn sennnnnnnn?
    benim 3 yıl beraber kaldığım arkadşım baba tarafından tatardı. Çekik gözler inatçılık aşırı sertlik yani aniden parlama gibi huyları vardı çok çektim rita'nın elinden çokkkkkkkkk
    amaaaaaaaaaaaaaa benim hayatım da yer eden en önemli insanlardan biridir ben onu kardeşim gibi seviyorum canım ya hatırladım ritacımı dur sana bunu yazdıktan sonra bir telefon edeyim kaynatalım :):):):)
    ama arada bir fark var sen yeme yapabiliyorsun ben rita ya yemak yapmasın diye yalvarıyordum :):):)
    börek nefis hayatım ellerine sağlık
    öptüm sulu sulu

    YanıtlaSil
  12. Yaman Ayse, sen bayagi yaman da bir tatara benziyorsun, he. Bunu da soylemeden gecemeyecegim. Simdi anlamadigim, Tatarlar Romanya'dan Turkiye'ye gelince Eskisehir'e mi gitmisler? Cunku borek Eskisehir'de sikca yapiliyor ve de Tatar boregi, bu sonucu cikardim. Bir de Tatarlar, bu boregi yedikten sonra anti tartar ile dislerini fircaliyorlar? Bilmem dogru sonuclar cikarabildim mi?
    Neyse, saka bir yana, hafta sonuna misafir geliyor (yine), boreklerin bir kismini bundan yapayim da, biraz havam olsun bari:)))

    YanıtlaSil
  13. Yaman Aysem,
    Gene hem Tatar'lik ve tartar konusunda, ve hemde borek konusunda gene dokturmussun masallah.

    Ben kim neyle disini fircaliyor, yemeden once mi yedikten sonra mi? bilemem ama, bu borek tam agzimiza layik olmus, peki yaninda cay da var miydi?. Ellerine saglik
    Olurda birgun orada veya bulusursak, bana da yaparsin artik degil mi?
    Seni cok opuyorum, saglicakla kal.

    YanıtlaSil
  14. Canım bu böreğin bir diğer adıda Macur böreğidir malum Eskişehir'de çoktur macur bende macur olurumda:))) annemin en sık yaptığı börektir bayılırım bende aldım biraz öptüm seni

    YanıtlaSil
  15. Ayşecim börek harika görünüyor,ellerine sağlık..
    sevgilerle...
    www.denizesintisi.com

    YanıtlaSil
  16. A benim Ayşeciğim.Kaçtın blogcudan benimde 2 saattir göbeğimi çatlatıyorsun.Hakmı-adaletmi ben derdimi kime yanayım.Arkadaş listeme ekleyemiyorum yeni adresini.Artık yönlenme sistemini kullanalım ne yapalım?
    Bendemi geçsem ne yapsam?
    Ama bilgisayar cahiiyim az daha tecrübeleneyim bellimi olur belkide com yaparım bi tane.
    Heybe yağmada gürle diyosun dimi:)
    Neyse canım arkadaşım sürprizini çok beğendim hayırlı olsun bloggerli günlerin.Kurtuldun sanma benden:))

    YanıtlaSil
  17. oy oy oy tatarmış inatçıymış kırma börekler yaparmış..marifetli ayşecik ne güzel olmuş..
    ellerin dert görmesin canım..
    mail kutuma mail gelince şaşırdım dedim bu kız değini yaptı ama sonra fikrini tuttum böyle devam et çok iyi düşünmüşsün..
    bu arada sayfan gidgide güzelleşiyor kitap ve müzik olayınıda tuttum..
    ne diyim yorumların bol bloggerin hayırlı olsun.nice mutlu yıllara.:)hehehe.
    öpüyorum sevgiler canımcım..

    YanıtlaSil
  18. ayseyaman hat gesagt...
    merhaba Sonia,
    canım sen hangi gezegendesin?
    inan ki gözüm gönlüm açıldı, çiçekler böcekler kelebekler..pırıl pırıl herşey..fotoların harıka canım..
    seni nerden görsem "pirinç yiyenim" diyorum. :) Hatırlıyorum senin sayfanla etkinliklere merhaba demiştim, hey gidi günler hey!
    Hemen seni radarıma ekliyorum canım, kaynatalım sonra yine..:)
    sevgilerle


    Yaman aysem simdi sana ne yazmaliyim ha!!!!
    Öncelikle bir link veriyorum.

    http://sonia7.blogspot.com/

    Birde bu blogsayfaya bak bakiim bizi ne cekmis birbirimize?

    Bu sayfa benim baglanti blogum. Müsaadenle senin tarifini yani su meshur böregini ekliyeyim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  19. ellerine sağlık süper görünüyor..
    özlem

    YanıtlaSil
  20. eheheh ben geldimm. No Signal... No ipana:PP ayşem yenş sayfan hayırlı uğurlu olsun. ben blogspottan kendime sayfa aldım çok önceden ama sayfama ulaşmak için nerden giriş yapmam gerektiğini bir türlü bulamadım. dolayısıyla şifremi bilke unuttum. bana bi gösteriverde aktive ediim şunu. bulunsun kenarda.
    kırma börekinde kırım kırım olmuş: ) elelrine sağlık hayatım öptüm senii.

    YanıtlaSil
  21. sen şimdi Tatar provakasyonu mu yapıyosun? :))) eh inadını biliyoz az çok.. şu sanal alemden bile anlaşılıyo yani:))
    neyse tamam.. börek harika olmuş.. yiyesim geldi.. napcaz şimdi..:))
    öptüm..

    börülce ayşee
    (ayşegül olunca tanımazsan:))

    YanıtlaSil
  22. Aysecigim nazik ziyaretin ve güzel
    sözlerin icin tesekkür ediyorum.
    Benden sablon istemissin ama tam anlayamadim.Su anda kullandigim sablonu degistirmemi mi istiyorsun,
    yoksa ilk kullandigim papatyali sablonu mu istiyorsun....Kafam dalgin ya anlama zorlugu cekiyorum.
    Canim benim ne istedigini bir anlasam hemen yapacagim da,kisa bir not daha düs istersen....Zaten su anda ki sablonu gecici olarak kullaniyorum,benim tarzim hep papatyalar ama degisik bir seyler ariyorum.Börek de bu arada nefis hani,ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  23. Lamacım, " X kişi ahkam kesmiş, sen de kusur kalma! derken kabalık etmiyorum değil mi?
    Ama sen ahkamini kesmeye devam et canim..Böreklerimizin bittiği aylar oldu, ben ancak yayınlıyorum :P Kategori kismina baktikca utaniyordum da :) Ama gönderiyorum iki dilim hayali posta servisiyle...öptm sevgilerle

    Misss Zerrincim, olabilirsin bence de, bizi kan çekmiş de olabilir. Böreği beğenmene çok sevindim. Yorum atmana çok sevindim, ayşem demene çok sevindim..Sevgilerle :)

    Fusuncum, lafın gelişi yorum kısmına öyle yazdım umarım çok kaba karşılanmaz..Bu börek peynirsizde güzel oluyorsa ben başka börek tanımam. Beğenmene sevindim.sevgilerle

    Hülya'cım, sen de süper ötesisin..:))

    Büyülümutfakkokulum, bende de o huylar var malesef...:D Acaba iki zıt kutuplar birbirini çekiyor mu?..Arkadaşını hatırlattığıma sevindim, umarım kaynatmışsınızdır..Böreği beğendiğine de memnun oldum canim, öptm sevgilerle

    YanıtlaSil
  24. iyi geceler yaman aysecim,3 yemeklik sarmayi bitirdim depoladim buzluga ve nihayet bilgisayarin basina gelebildim güzel yorumun icin tesekkürler, sablon kardesi olmusuz bide bakarsin akraba bile cikariz :)) senin gibi becerikli bir akrabaya kim hayir diyebilirki ;) kirma börek nefis olmus, kolay ve pratik bir börek ellerine saglik yiyenlere afiyet olsun canim,sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  25. bildigim kadarı ile ailemde tatar yok yani herhalde yoktur çok emin değilim..akrabalık ilişkileri bilgilerim çok zayıftır..ama ben de böreğe bayılırım.bu börek te bana çok tanıdık geldi..çok severdim.derhal deneyeceğim..yani şaka..çünkü gece saat 2 sen yoksun nöbetçi blog işi bana kaldı..selamlar..

    YanıtlaSil
  26. Tubacım, havan batsın canım benim! :) ayrica sonuçların da doğrudur.. Ama Tatarlar sadece Eskişehir'de değiller, çoğunluk orada tahminim..Canim umarim böreği denersin..Sana şimdiden kolay gelsin...Sevgiler

    Lokum, sen gel istediğin kırma börek olsun..Ben sana mantı bile açarım :P Canim çay turşu herşey mevcut..:) beklerim...Ama dişler anti tartar ile fırçalanacakki tadına lezzetine varasın..öptm sevgilerle

    Kiraz mevsimim, ah ah ne zaman yiyeceğiz kirazları söyle bakalım..:) Ailemin Macir tanıdıkları da var, aynı topraklardan geldik sanırım..Daha ayrıntılı bilgi toplamaya çalışacağım, canım anneninde eline sağlık..öptm sevgilerle

    Ebru'cum, teşekkürler canım, beğendiğine memnun oldum..sevgilerle

    333 Özlem, buyur gel istediğin zaman canım. Link işine gelince, bilgisayarla haşır neşir oldukça öğreniyorsun herşeyi yavaş yavaş..Kimse anasının karnında öğrenmedi ya..Yorumun için teşekkürler canım benim..kim kimden kurtulabilirki...sevgilerle

    SofraÖzlemim, "mail kutuma mail gelince şaşırdım dedim bu kız değini yaptı ama sonra fikrini tuttum böyle devam et çok iyi düşünmüşsün.."canim benim heç birşey anlamadım ben, anladım birşeyler geçen seferden ama yazdıgından anlamadım birşey :))Pasta çörek işini askıya aldım, stokları eritiyorum..Şimdi müzik dinleme kitap okumaya çalışma zamanı..:P teşekkürler şeker yorumun için..sevgilerle bitanem..

    Sonja canım asıl ben ne diyim sana, hangi taşın altına baksam senin bir bağlantın çıkıyor..:)) he he! Bizi kan çekmiş anlaşılan :) Sende mi Tatar kızısın canım? Tarifi kendi tarifin gibi ekleyebilirsin :))sevgilerle

    Özlem merhaba, link olmadığı için tanıyamadım sizi..Ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkürler..sevgiler

    Halenzem, yes yes anti tartar'a yess!:) teşekkürler dünürüm beğendiğine memnun oldum..gerekli açıklamayı sayfana yaptım..:) gmail adresini ve şifreni yazman yeterli sanırım, dene bakalım ne olacak..öptm sevgilerle

    Böörülce Ayşeee, çok canım provoke ettiğim falan yok :)) gerçekten anlaşılıyor mu sanal alemden yahuu :) canim beğendiğine çok sevindim böreği, imkanım olsa göndereceğim ama malesef yok :D seni nerde olsan tanırım..:)bööö desen yeterlii :)) sevgilerle canim

    Thesuuur, ne demek, herzaman! Canım eski papatyalı şablonun gece şablonundan çok daha güzeldi, bu şablon pek yemek bloguna uygun değil gibi..Güzel bir şablon benim ilk açılış şablonumdu ama en kısa zamanda değiştirmiştim...Etkilemek istemem gerçekten sonuçta senin blogun istediğin şablonu kullanır istediğin yazını yazarsın, benim ki sadece küçücük bir eleştiri aman sakın yanlış anlama,oldu mu güzelim...Değişiklik istersen başka bir iki taneyi daha dene bakalım içine sinen var mı?
    Böreği beğenmene sevindim..Öptm sevgilerle

    Seval'cım, boynunda ağrı var mı ağrı :) Sarmadan sonra benim boyun tutulur da, sağa sola çeviremem kafami hiç..Eline sağlık seninde, akraba çıksak ne iyi olur, senin sarmalardan bir yemekliğini ben yürütürüm :) görüşmek dileğiyle, sevgiler

    Süheylacım, gece kuşum, nöbetçi blogcun bugün mesaiye geç başladı..:)Böreği beğendiğine sevindim canım..Kız sen İstanbul'un neresindensin? sevgilerle

    YanıtlaSil
  27. Kırma börek kırım kırım olmuş.
    Müzik ve kitap süper fikir seni canı gönülden tebrik ediyorum.
    Ellerine sağlık.
    www.lezzetavcisi.net

    YanıtlaSil
  28. yok sekerim ne kabaligi, sirinlik olmus, yaman bir sirinlik adina sanina layik :P
    hayali posta servisi -HPS- iyi fikir, bloglarda gezerken cok lazim oluyor...

    YanıtlaSil
  29. merhaba borek sahane olmus,tatrsin demek,artik sende unlusun becerikli yaman ayse
    tatar boreklerine bayilirim senden
    bekliyoruz 1 dilim aldim borekten super gorunuyor/filizinmutfagi

    YanıtlaSil
  30. canım merhaba,böreğin çok güzel olmuş , ben bu börekten yapmadım ama , Eskişehirli samimi bir komşum var o yapar,biz de afiyetle yeriz, çok lezzetli olur. Ellerine sağlık canım,ama birgün senin tarifi deneyeceğim.
    Güzelim ben tavuk etkinliğine katılmadım.
    Canım sevgilerimle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  31. Merhaba Ayşe,
    Bayılırım böyle yufkaya değişik şekil verilmiş tariflere,yufka aynı yufka ama şekil değişik olduğu için yepyeni bir börek çeşidi bulmuş gibi oluyoruz.
    Ellerine sağlık,favorim böreğin peynirlisidir.
    Dinliyorum bölümünde Yalın'ı gördüm,bizim evde bu günlerde Yalın dinlemek ne kelime fırtınası kopuyor.Kızım fanatik Yalın hayranıdır,albüm çıktığından beri bütün şarkıları evde çalınıyor,serviste ve okulda dinleyebilmek için mp3'te ki bütün şarkıları silip,sadece Yalın yükledi,onu dinliyor.
    Bir ihtimal okuluna bahar şenliğinde gelip,konser verecekmiş.Bu haberi duyduğundan beri yürümeyi unuttu,evde hoplaya zıplaya dolaşıyor.
    Bu arada yorum yazınca,göndermek için şifre yazmamak harika.

    YanıtlaSil
  32. Ayşe'ciğim, maşallah döktürmüşsün yine börekte pek güzel ve nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Senin gibi kelime dağarcığımın olmasını isterdim:)Nereden bulursun böyle çok güzel hepimizi gülümseten sözleri bana biraz ders verirmisin kardeşim benim yazılar pek resmi kalıyor:))Tatar Ayşem benim:)
    Seni yanaklarından çok öpüyorum...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  33. ayse26
    bende tatarım bu bçreği çok severim çokta iyi yaptığımı söylerler bu böreği seninkide nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  34. Karnı açtı zaten 2ye katlandı.Bu börek ne güzel görünüyor yaa.Ellerine sağlık ayşe.

    YanıtlaSil
  35. hayatım dün gelip sana bir yorum bırakmaya çalıştım ama becerememişim.Amma uğraştırdı beni burası be! Bugün bana yazdığın yorumu gördüm fakat yanlışlıkla sildim.Özür.
    Allahım umarım bu sefer doğru şeyler yapmışımdır.

    YanıtlaSil
  36. evet bende okuyunca yorumu kendi anlamak istediğim gibi yazmış olduğumu farkettim .olmamış :)
    hayatım dedn ya blogcuyu bırakmıyorum ,heh bende dedimki bu kız blogcuya yazı ekledi, ama bloğa bakınca, oradan buraya geçiş yapınca ,hoşuma gitti... onu anlatmak istedim umarım şimdi olmuştur canım öpüyorum kendine ii bak..bu 4 oldu yorum gitmiyor haberin olsun..
    sofra özlemi

    YanıtlaSil
  37. sofra özlemi canım neden yorum gitmiyor ki, belkı bloggerda bakıma gıtmıstır.:{
    canim anladim simdi ne demek istiyorsun, saol canım,öptm seni cok sevgılerle..

    YanıtlaSil
  38. cnm sizleri cok osledim ama neyseki sorunum halloldu.benim icin meraklanmanizda ayrica mutlu etti beni boregin super yaz geldi bikini ve diet zamani ama olsun bi gun yiip ertesi gun uzun kilometre yapip yakariz dimi ama selam cnm mucx..nuray(nehirs)

    YanıtlaSil
  39. bir iki deneme bir iki :-))kis kac oldu yaziom ayol ne egzantirik bisi bu yeni blogun insallah onaylar bu sefer ..bende sizleri osledim yokluumda meraklanmanis bi hayli sevindirdi beni .boregin super..nuray...(nehirs)

    YanıtlaSil
  40. merhaba yaman ayşem madem tatarsın becerinde var bak ne güzel olmuş börekler artık topla cesaretini çiğ börekler mantılar bekliyoruz senden diycem ama canım kıyamam hiç yorulma bana bu börekte yeter:)) karnım öyle aç ki çocukları bekliyorum dersaneden gelsinler bir börek bu kadarmı güzel olur aldım bir tabak ellerine sağlık canım...
    sevgilerimle kocamaaaan öpüyorum...

    YanıtlaSil
  41. canım
    ben bu böreğin peynirsizini biliyorum.tadı güzeldi ama anlatan senin gibi güzel değildi.
    anlatan lezzeti etkiliyormu acaba
    deneyip görmek lazım.
    sen bide yüzünü kapatıp yapsana şu böreği tabi hiç konuşmadan.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  42. ben bu böreğin peynirsizini biliyorum.tadı güzeldi ama anlatan güzel değildi. tadı etkilenirmi acaba denemek lazım. sen bi yüzünü kapatta yap şu böreği tabi hiç konuşmadan.

    YanıtlaSil
  43. meraba canım...disal ben
    valla börek hem pratik hemde çok güzel ...benim huyumdur..illa patatesli denerim...

    bu arada benim kız senin tariflerine biraz uyuyo...tatar olma ihtimali nedir acaba...yoksa kızımdamı tatar...adı zaten asya....

    herkez kızımın o taraflara benzediğini söylüyor..ve bu benim çok hoşuma gidiyor...

    öptüm canım...

    YanıtlaSil
  44. bende bir tatar ım. Kırımla ilgili yazılara bakarken burayı buldum. Biraz ahkam kesmek istedim.Mithat Körler tatar demişsiniz ama değil kendisi katıldığı bir programda söylemişti tatar olmadığını. Ayrıca Fahrettin Cüreklibatur (Cüneyt Arkın)gibi ünlü bir tatar unutulmuş unutulmuş ayrıca tam olarak bilmesemde Cahit Berkay ve Orhan Gencebayında tatar olduğu söylentisi dolaşmaktadır :D ve acayip bir şekilde çiğbörek krizim tuttu...

    YanıtlaSil
  45. Benim anneannem tatardı rahmeli.Bu böreği çok nefis yapardı. Şimdi bizde yapıyoruz ama onun yaptığı kadar nefis olmuyor işte...
    Bloğunuzu çok beğendim. Bundan sonra hep ziyaret edeceğim.Sevgiler. Nagihan A.

    YanıtlaSil
  46. ellerinize sağlık bende baba tarafından tatarım kırma böreğini cukluğumdan beri çok severim ayrıca eskişehirliyim birde tatarların kıymalı lokması vardır oda çok nefistir

    YanıtlaSil
  47. Tarifinizi yaptım, 1-2 gün içinde sitemde yayınlarım, teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  48. Ayse hanım,kırma boreginiz cok guzel gorunuyor.Burada uzerine yogurt degil,krema suruyorlar.cok guzel oluyor.Eskisehir den bahsetmeniz cok hosuma gitti.Ben Eskisehirde yasıyorum.Eskisehir'e gelirseniz tanışmayı cok isterim..selamlar gorusmek dilegiyle..

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails